La Paeria de Lleida i el Banc de Recursos fomenten la sostenibilitat i la reducció de residus

24/01/2022 - 12:50

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat ha informat del conveni de col·laboració entre la Paeria i la Fundació Banc de Recursos per sensibilitzar sobre el malbaratament i l’ús raonable i responsable de béns materials.

L’objectiu és promoure el consum racional i la reutilització, aportant una segona vida útil dels recursos materials i humans del planeta i canalitzar els excedents cap a sectors amb menys recursos. Tot això, a l’hora que es realitza la tasca de difusió a la ciutadania dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i tenint de base l'11 i el 12, que fan referència a Ciutats i comunitats sostenibles i producció i consum responsables.

En aquesta direcció, l’Ajuntament podrà cedir gratuïtament a la fundació material que estigui en desús per donar-li una segona vida útil. En el cas de material informàtic o tecnològic, el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny el revisarà, a través del TIC (Tecnologia de la Informació i la Comunicació), per a la seva reutilització. El Banc de Recursos publicarà a la seva pàgina web el material excedent i el coordinarà per derivar-lo a entitats socials i benèfiques. La Fundació practica el que es coneix com a economia circular, facilitant mitjans i recursos a les entitats socials perquè puguin assolir els seus objectius.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’alcalde Larrosa ha anunciat que s’instal·laran els 121 nous contenidors per fer possible el nou model, que anirà acompanyat de serveis de reforç de la neteja de les illes i de la recollida del cartró comercial.

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Butlletí