La Paeria de Lleida i el Banc de Recursos fomenten la sostenibilitat i la reducció de residus

24/01/2022 - 12:50

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat ha informat del conveni de col·laboració entre la Paeria i la Fundació Banc de Recursos per sensibilitzar sobre el malbaratament i l’ús raonable i responsable de béns materials.

L’objectiu és promoure el consum racional i la reutilització, aportant una segona vida útil dels recursos materials i humans del planeta i canalitzar els excedents cap a sectors amb menys recursos. Tot això, a l’hora que es realitza la tasca de difusió a la ciutadania dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i tenint de base l'11 i el 12, que fan referència a Ciutats i comunitats sostenibles i producció i consum responsables.

En aquesta direcció, l’Ajuntament podrà cedir gratuïtament a la fundació material que estigui en desús per donar-li una segona vida útil. En el cas de material informàtic o tecnològic, el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny el revisarà, a través del TIC (Tecnologia de la Informació i la Comunicació), per a la seva reutilització. El Banc de Recursos publicarà a la seva pàgina web el material excedent i el coordinarà per derivar-lo a entitats socials i benèfiques. La Fundació practica el que es coneix com a economia circular, facilitant mitjans i recursos a les entitats socials perquè puguin assolir els seus objectius.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Notícia

La primera fase de renaturalització del Parc de Les Basses contempla la demolició de l’espai pavimentat i la construcció de dues basses. Després, es farà la plantació de 102 arbres i un jardí d’aromàtiques i se senyalitzarà l’entorn. El material resultant de l’enderroc del paviment s’utilitzarà per a l’estructura de la xarxa de camins, per evitar la generació de runa. 

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí