La població de Sils implanta el nou sistema de recollida de residus porta a porta

10/02/2021 - 13:48

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els residus ben separats a la porta de casa seva.

La població de Sils ha implantat el nou sistema de recollida porta a porta. Per aquest motiu, des de fa quatre setmanes, s'ha dut a terme el repartiment de contenidors en cadascun dels nuclis de població: les Comes, Vallcanera, King Park, Mallorquines i nucli de Sils.

De fet, el consistori silenc, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva –que és qui té delegat aquest servei i l'executa a través de l'empresa NORA, SA, - han dut a terme una campanya de comunicació a la població, que s'ha desenvolupat en diverses fases durant els darrers sis mesos. En aquest sentit, cal recordar que s'han organitzat diverses accions tant al nucli urbà com als diversos veïnats amb l'objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d'aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s'han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells a l'exterior, i complementats amb altres mesures que s'han adaptat a la situació de la COVID-19.

Durant el darrer mes s'han establert diversos punts informatius de recollida de contenidors per tal que tots els veïns tinguessin tots els cubells el dia de la posada en funcionament d'aquest nou sistema. Amb tot, però l'Ajuntament i el Consell Comarcal habilitaran una oficina d'atenció al públic que s'allargarà durant un mes i mig per atendre les persones que no tenen el material.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se'n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.



Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l'identifica amb l'adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l'extracció de matèries primeres del planeta.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta iniciativa, el municipi aposta per una gestió de residus més sostenible i eficient, substituint els tradicionals contenidors dels carrers per la recollida domiciliària.

Notícia

El dissabte 23 de novembre del 2024 s'han commemorat dues dècades des de la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta, un model pioner que ha convertit Sant Feliu de Codines en un referent en sostenibilitat.

Notícia

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha signat el conveni per oferir el servei a grans generadors de residus.

Butlletí