La Regidoria de Medi Ambient de l'Ampolla fomenta la cura de les platges del municipi

Font: Ajuntament de l'Ampolla

19/07/2021 - 11:40

L'inici de la temporada estival fa més visible la problemàtica dels residus i plàstics al mar. En el marc del pla de compromís adquirit per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla per cuidar el medi ambient del municipi, estos mesos d'estiu es continuaran promovent activitats i projectes amb l'objectiu de mitigar l'impacte que els residus provoquen a les platges i protegir l’entorn natural que envolta l'Ampolla.

Enguany, la Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat de nou tres boies SSBBuoy a la platja de les Avellanes i tres més a la platja de Cap-Roig. Enguany serà el segon any que la costa del municipi disposarà d'estos dispositius, els quals filtren microplàstics, per a recollir informació sobre quins tipus de plàstics hi ha presents a les aigües del litoral de la població.

Compactadora de llaunes a la Platja de les Avellanes Foto: Cedida

Com a novetat respecte a l'any anterior, l'Ajuntament de l’Ampolla ha signat un conveni amb l'Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), en el qual també participa l’Ajuntament d'Altafulla i altres instituts de Barcelona. Este conveni, entre altres aspectes, proporcionarà un estudi més extens sobre la presència d'estos materials gràcies als diversos punts de mostreig que hi haurà al llarg de la costa catalana. De la mateixa manera que l'any passat, "cal insistir que la finalitat d'aquest projecte no és acabar amb aquestes partícules, ja que és impossible aconseguir-ho, 
sinó conscienciar la ciutadania d'aquest problema"
, explica la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Faiges.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Aigües de Reus ha publicat la licitació per a l’adquisició de sis nous vehicles elèctrics, amb la qual cosa assolirà l’electrificació del 85,2% de la seva flota de vehicles. Una inversió que cal emmarcar en les polítiques ambientals que l’empresa impulsa rere la consolidació de la transició energètica i una gestió més eficient del cicle integral de l’aigua.

Notícia

La creació d’un conjunt de basses renaturalitzades, dins del projecte de renaturalització i resiliència de la ciutat de Reus RENATUReus finançat per la Fundación Biodiversidad amb ajuts europeus Next Generation, avança amb el lliurament de l’avantprojecte, que dilluns al vespre es va presentar als veïns i veïnes de l’entorn d’Aigüesverds, lloc on s’ubicarà el nou espai d’aigua. 

Notícia

Aigües de Reus i l’Institut d’Horticultura i Jardineria han signat un conveni pel qual l’aigua residual que tracta la depuradora es convertirà en el banc de proves d’un projecte experimental per al conreu de Chlorella vulgaris com a fertilitzant per als sòls agrícoles. Es tracta d’una micro-alga que té una capacitat molt alta de retenció de CO2, un factor que és molt interessant davant la creixent necessitat de pràctiques agrícoles sostenibles que optimitzin el recursos hídrics i redueixin l’impacte ambiental.

Butlletí