La zona de baixes emissions no suposa un canvi “apreciable” en la reducció de NO2 el 2020

20/06/2021 - 10:34

La principal conclusió del primer informe de l’impacte de la ZBE en la qualitat de l’aire és que l’entrada en vigor de les sancions el setembre de 2020 va suposar una millora ambiental del parc circulant a la ZBE, però no ha permès detectar un canvi apreciable en el nivell de l’NO2 a l’aire.

El Grup d’avaluació de l’impacte de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes Barcelona, coordinat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), ha realitzat el primer informe d’avaluació de l’impacte de la ZBE en la qualitat de l’aire. L’informe descriu l’evolució del parc circulant i de la qualitat de l’aire als municipis inclosos a la ZBE durant el 2020, el primer any de funcionament de la ZBE. El Grup d’avaluació està format per científics i persones expertes de les administracions implicades (AMB, ASPB, ASPCAT, Ajuntament de Barcelona, IDAEA-CSIC, ISGlobal, UPC).

La principal conclusió d’aquest primer informe és que l’entrada en vigor de les sancions el setembre de 2020 va suposar una millora ambiental del parc circulant a la ZBE, però no ha permès detectar un canvi apreciable en el nivell de l’NO2 a l’aire. Els canvis en la qualitat de l’aire induïts per la reducció de mobilitat associada a la pandèmia durant el 2020 són molts més marcats que els esperats per la ZBE. Per tant, calen dades a més llarg termini per poder analitzar la influència de la ZBE sobre la qualitat de l’aire, especialment en un context excepcional per la COVID-19 on els patrons de mobilitat no són els habituals. A més, durant els pròxims mesos s’ampliarà els vehicles sancionables dins la ZBE, per la qual cosa l’impacte esperat també serà més gran.

Podeu accedir aquí a l'informe complert.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès es va activar l'1 de maig d'aquest any (ACN/Albert Segura Lorrio)

La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès es va activar l'1 de maig d'aquest any (ACN/Albert Segura Lorrio)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona preveu destinar part dels fons europeus Next Generation a ampliar la zona de baixes emissions i a fomentar l'ús de la bicicleta.

Notícia

62 Alcaldes, Alcaldesses i altres ens municipals representants del món local s’adhereixen a la “"DECLARACIÓ DE SABADELL, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”, promoguda per l’Ajuntament de Sabadell, seu del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire que ha reunit autoritats, investigadors, tècnics i empreses del sector, durant dues jornades www.congresaire.cat

Notícia

Els representants de les quatre administracions organitzadores del 2n Congrés de Qualitat de l'Aire coincideixen en treballar de manera transversal noves mobilitats que millorin la Qualitat de l’Aire

Butlletí