Aquest diumenge la platja del Somorrostro de Barcelona ha estat l'escenari del taller "Ni un plàstic al mar!", organitzat pel Centre de la Platja de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu ha estat conscienciar la ciutadania del perill que comporta llençar determinats materials, en especial de l'impacte dels microplàstics.
Molta gent desconeix que, per exemple, un bric triga 25 anys a desaparèixer, una bossa de plàstic 35, una llauna 200, una ampolla de plàstic més de 300, una garrafa 400 i una pila milers d'anys.
Els especialistes consideren que és molt necessari saber no només quins són els materials més nocius, sinó també com evitar al màxim portar-los a la platja. En aquest sentit, la coordinadora de l'activitat, Sandra Bernal, ha recordat diverses alternatives que poden ajudar a reduir-ne l'ús. A tall d'exemple ha recomanat portar els entrepans embolicats en recipients reutilitzables i no en paper de plata, o recuperar l'ús de les cantimplores per evitar l'arribada de les ampolles de plàstic.
Els participants al taller també han vist una mostra de residus sòlids flotants recollits a l'aigua els darrers dies i el documental Un mar de plàstic i la pel·lícula Addicted to plastic. Paral·lelament el Barcelona Estel Club ha organitzat un taller d'estels amb materials reciclats que ha acabat amb la volada conjunta de les creacions que han fet els més petits.