L'Ajuntament de Barcelona ofereix rutes guiades pels horts de la ciutat

Font: Ajuntament de Barcelona
27/01/2012 - 00:00
Del 28 de gener i fins a l'octubre, l'Ajuntament posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer les activitats d'agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat.

Es posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer les activitats d'agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat de Barcelona.

Les rutes, organitzades a través de la Fàbrica del Sol, permetran la visita guiada gratuïta d'espais com ara el jardí-hort de plantes medicinals del claustre del Monestir de Pedralbes, els camps experimentals de la Facultat de Biologia de la UB, un hort col·lectiu de barri o una terrassa d'un habitatge particular.

Des del 28 de gener i fins a l'octubre, les visites, que s'adrecen a tot tipus de públic, tindran lloc un dissabte al mes, en horari de matí. Els desplaçaments per dur a terme l'activitat es faran a peu, amb transport públic o amb bicicleta.

El programa proposa diverses rutes que permeten abordar els horts des de diverses aproximacions temàtiques, com ara la ciència i l'experimentació, la biodiversitat o la salut, entre d'altres, i permeten als participants conèixer espais poc coneguts de Barcelona.

Les rutes previstes per al primer trimestre del 2012 són les següents: "Pagesos de muntanya" (28 de gener), "L'hort, espai per a la recerca i l'aprenentatge" (18 de febrer) i "Conrear a la ciutat" (17 de març).

Aquesta iniciativa, que forma part de l'oferta d'activitats de la Fàbrica del Sol, l'organitza l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Museu d'Història de la Ciutat, la Universitat de Barcelona i la Fundació Miquel Agustí de la Universitat Politècnica de Catalunya, a més d'altres organismes i empreses.

D'altra banda, l'Ajuntament ha impulsat un web per geolocalitzar els espais d'horticultura de la ciutat, a través d'aportacions en línia dels mateixos propietaris o gestors, de manera que es dóna més visibilitat al mapa d'horts urbans, que és consultable per mitjà del web de Medi Ambient.

Relacionats

Butlletí