L’Ajuntament de Parets controlarà la població de senglars al municipi

04/10/2021 - 16:22

L’Ajuntament de Parets ha contractat un servei de captura de senglars per mitjà de gàbies, que s’han instal·lat en dos punts del municipi a on s’han detectat una major presència d’aquests animals. L’empresa concessionària del contracte serà l’encarregada de la gestió dels exemplars un cop capturats. 

L’actuació es fa després de detectar l’arribada, cada cop més freqüent, de porcs senglars a les àrees habitades del municipi. Aquests animals, a més de malmetre l’entorn urbà, provocar destrosses als conreus dels pagesos, o causar accidents de trànsit, representen un perill per a les persones i per als animals domèstics, ja que en situació de risc poden tornar-se molt agressius. 

La instal·lació de les gàbies, que serà itinerant en funció d’on es detecti la presència dels senglars, així com la captura, anirà a càrrec de personal especialitzat, prèvia l’autorització del Cos d’Agents Rurals de Catalunya

Des de fa temps la proliferació de senglars tant a Parets com en altres poblacions és molt elevada. L’increment d’exemplars fa que el nostre municipi, on no està permesa la caça de cap espècie, pugui resultar un refugi per aquests animals quan van a la recerca de menjar. De fet, el Consorci de Gallecs, del qual l’Ajuntament de Parets en forma part, ja ha iniciat batudes per pal·liar el problema dels porcs senglars i, darrerament, n’ha capturat 33 exemplars. 

Aquesta iniciativa se suma a la signatura del conveni que es va fer el passat mes de juliol amb d’altres 13 municipis, per tal de dur a terme accions coordinades per la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars. L'acord preveu l'elaboració d'una diagnosi i el desenvolupament d'un pla d'acció sobre la gestió de la població del senglar en el marc d'una cooperació intermunicipal i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Finalitza el període de votació amb un total de 990 vots. Les màquines de retorn d’envasos amb incentius, el programa contra l’abandonament escolar i els programes d’assessorament energètic, els projectes més votats.

Notícia

El Consistori també encarrega la redacció dels projectes per col·locar panells solars a l’Escola Pompeu Fabra i a Can Rajoler

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Butlletí