L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires instal·larà plaques fotovoltaiques a la coberta del Complex Esportiu

27/01/2022 - 11:55

En els propers mesos es posarà en marxa un projecte de modernització tecnològica i eficiència energètica del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires que inclou la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’aquest equipament. La posada en marxa d’aquest projecte comportarà la reducció de 90 tones d’emissions de CO2 i un estalvi econòmic d’uns 47.000 euros anuals.

El Complex Esportiu Municipal es va posar en marxa l’any 2002. Per les seves característiques i els serveis que presta és l’equipament amb un major consum en electricitat i gas. L’objectiu del projecte és convertir-lo en una instal·lació energèticament eficient. Per aconseguir-ho, s’aposta per l’ús d’energies fotovoltaica i aerotèrmia, la instal·lació d’il·luminació LED, l’optimització de la potència contractada, l’aïllament tèrmic en els circuits d’aigua calenta sanitària, i altres mesures per reduir la despesa en servei de llum i aigua.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques per l’autoconsum permetrà generar energia renovable a un cost inferior a la de la xarxa elèctrica. Tindrà una potència d’uns 100 kW. Per reduir el consum de gas s’instal·larà un equip d’aerotèrmia destinat a escalfar els circuits d’aigua calenta sanitària. Es preveu una reducció de la potència elèctrica contractada, dels 173 kW actuals a 120 kW, per l’aplicació de totes les mesures.

Pel regidor d’Esports, Òscar Rodríguez, aquest projecte “comporta no només la reducció de la despesa energètica i dels consums sinó que també ha de contribuir a la conscienciació per un consum responsable i l’ús d’energies renovables“. “La voluntat municipal és estendre la instal·lació de plaques fotovoltaiques a altres instal·lacions municipals.”

Està previst que els treballs comencin a l’estiu, amb una durada d’uns 3 mesos. La licitació de les obres puja 257.000 euros i compten amb el finançament del Programa de Suport per un nou impuls econòmic i social del Consell Comarcal del Baix Llobregat.


Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Es presenta un nou servei d’assessorament municipal: el Punt d’Informació per la Transició Energètica i la Sostenibilitat. 

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí