L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines se suma a la campanya ‘Catalunya Clean UP Challenge’ per conscienciar de la quantitat de residus del nostre entorn

11/05/2022 - 10:20

 

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’ha adherit a la campanya Catalunya CleanUp Challenge, una proposta de l’Agència Catalana de Residus (ACR) per conscienciar la ciutadania de la immensa quantitat de residus que hi ha al nostre entorn. Un repte comarcal de geolocalització de residus abocats als entorns del Vallès Oriental. Per participar en el repte només cal descarregar-se l’App Literatti que permet geolocalitzar, fotografiar, identificar els residus i recollir-los posteriorment.

Aquesta acció mediambiental pretén transmetre a la societat la importància de fomentar accions sostenibles per reduir els residus i canviar el comportament quotidià de la ciutadania.  I per aconseguir-ho, s’ha proposat aquest repte ambiental comú per empoderar la ciutadania: el Catalunya Clean Up Challenge!, un repte col·laboratiu que és la suma de totes els reptes que es realitzaran a nivell comarcal a tot el país.

En aquest repte, a més de fotografiar, recollir els residus, caracteritzar-los per tipus i quantificar-los, es proposa als participants de les accions de neteja, com la que es farà aquest diumenge 8 de maig al matí "Campanya de neteja de boscos" dins la campanya Let’s Clean Up amb El Centre Excusionita Sant Feliu de Codines i ADF el Pinyó, a que aportin idees i propostes de mesures de prevenció i correcció que es podrien aplicar en l’espai que han netejat, propostes que es traslladaran als responsables d’aquests espais. Totes aquestes dades i propostes es comparteixen en obert mitjançant l’App Litterati.

L’objectiu del repte és arribar a les 100.000 captures a tot Catalunya el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon.

Per participar-hi, només cal emprar aquesta eina digital Litterati, una aplicació gratuïta que permet geolocalitzar els residus i fer-ne una caracterització. Es tracta d’una app senzilla d’utilitzar i que, tot i que el repte es promou aquest cap de setmana en el marc del Let’s Clean Up Day, es mantindrà activa durant tot el 2022 amb el mateix codi per tal que tothom qui vulgui pugui seguir registrant les seves troballes.

Com baixar-se l’App?  (descarrega el pdf)

El codi de participació per la nostra comarca és VORIENTAL. En aquest vídeo, els interessats hi trobaran un tutorial de com introduir el codi de participació: https://www.youtube.com/watch?v=4rFrfta2Osk 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Quan els comerços no segueixen el sistema de recollida de residus que els pertoca, acaben desbordant els contenidors de recollida domèstica. S’ha iniciat el procediment per sancionar, amb multes de 300 euros, els establiments comercials que gestionen incorrectament els residus que generen, tot i haver-ne estat informats prèviament.

Notícia

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està instal·lant fonts d’aigua en diversos equipaments municipals amb l’objectiu de reduir els envasos de plàstic d’un sol ús.

Article


S’inicia una nova campanya de la per a fomentar la correcta separació dels residus que la ciutadania genera, posant èmfasi en la idea que, si mirem en quina situació érem deu anys enrere, veurem que s’han fet grans avenços pel que fa a la recollida selectiva de residus i també en l’àmbit de la conscienciació ambiental de la ciutadania. Això no vol dir, però, que no quedi marge de millora.

Butlletí