Font: Ajuntament de Vic
El projecte guanyador dels pressupostos participatius a la zona del Merma permet instal·lar 60 plaques que produiran l’energia elèctrica necessària per consumir al centre educatiu i injectar-ne a la xarxa en cas d’excedent.
L’Ajuntament de Vic ha posat en marxa aquesta setmana la nova instal·lació solar fotovoltaica a l’escola Guillem de Mont-rodon. La seixantena de panells solars instal·lats generaran l’energia elèctrica necessària per consumir al mateix centre educatiu i en cas d’excedents s’injectaran a la xarxa. Una mesura que consolida Vic com a ciutat saludable, tal com es recull en el Pla d’Acció Municipal, i compromesa amb la transició energètica.
El regidor de Medi Ambient i Manteniment i Serveis, Albert Castells, destaca que és una acció més per sumar-se al zero i fer realitat la transició energètica per descarbonitzar la ciutat. Castells exposa que la instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a l'autoconsum al Guillem de Mont-rodon és un exemple per a la ciutadania, que genera un efecte multiplicador, i dona a conèixer la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica a més de 600 alumnes i a les seves famílies.
Les 56 plaques (de 26KWp) s’han instal·lat a la coberta del gimnàs de l’escola i una pantalla ubicada al vestíbul del centre permet conèixer en cada moment l’energia produïda per les plaques, la que es consumeix a l’escola, la part que s’aporta a la xarxa elèctrica i l’estalvi d’emissions C02, entre d’altres.
En els propers mesos l'Ajuntament té previst realitzar més instal·lacions d’autoconsum elèctric en diversos equipaments municipals (escola bressol dels Caputxins i el recinte firal) tal com l’equip de govern va pactar amb el grup municipal d’ERC per l’aprovació del pressupost municipal d’enguany.
Pantalla informativa del vestíbul
Projecte guanyador dels pressupostos participatius 2020
La instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum a l'escola Guillem de Mont-rodon i a l’escola bressol municipal dels Caputxins va ser el projecte guanyador de la cinquena edició dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Vic.
El segon projecte més valorat va ser el que feia referència a la promoció del comerç i la reactivació de locals comercials tancats del carrer Nou i de l'Eixample Morató, que busca crear la identitat d’un barri amic dels nens i nenes i fomentar l'emprenedoria i la promoció econòmica, millorar l'entorn i crear una campanya publicitària per donar a conèixer el barri i la nova marca. En aquest sentit, la primera fase ja s’ha començat a desenvolupar a través de la campanya de “Nadal amb propòsits” que concentra gran part de la programació de Nadal a l’Eixample Morató.