L’Ajuntament engega els tràmits per a la implantació d’una zona de baixes emissions a Reus

03/05/2022 - 15:30

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dimecres, 27 d’abril al perfil del contractant la licitació del contracte de servei de consultoria i enginyeria per a la redacció del projecte d’implantació de la zona de baixes emissions a la ciutat, així com la direcció facultativa de les obres. L’Ajuntament engega així la tramitació administrativa d’un projecte amb el que es fixa com a objectius reduir la contaminació atmosfèrica i les emissions de CO2 a la ciutat, i avançar cap a una mobilitat més sostenible, d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En paral·lel, l’Ajuntament avança en la concreció de la memòria tècnica que definirà l’abast i les característiques que tindrà la zona de baixes emissions. La proposta és fruit dels debats per a la revisió del Pla de Mobilitat Urbana i la redacció de l’Ordenança de Mobilitat Sostenible que tenen lloc en el marc de la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible, on hi són representats els grups municipals i compta amb la participació d’entitats vinculades.

El projecte d’implantació de la zona de baixes emissions de Reus preveurà les accions següents: la implantació de punts de control d'accés i el desplegament d’una xarxa de telecomunicacions de fibra òptica que els connecti; el sistema informàtic de control d'accés; i la implantació de punts de mesurament de qualitat d'aire i soroll i el desplegament de la corresponent xarxa de telecomunicacions.

La licitació que l’Ajuntament de Reus ha publicat ara és el primer pas i preveu el servei de consultoria i enginyeria per la redacció del projecte d’implantació de la zona de baixes emissions, així com la direcció facultativa del projecte una vegada l’Ajuntament hagi adjudicat l’execució de les obres.

Aquest contracte està emmarcat en el «Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -Finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU», Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Amb aquests passos, l’Ajuntament avança en el compliment de la llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica, la qual estableix que els municipis de més de 50.000 habitants han d’adoptar plans de mobilitat que permetin reduir les emissions derivades de la mobilitat, incloent l’establiment de zones de baixes emissions.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus invertirà 800.000 euros en la construcció de dos nous trams del desplegament del Pla Específic de la Bicicleta. Aquest dijous, 28 d’abril i ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per a la construcció del tram que enllaçarà l’estació de trens del passeig Mata amb l’estació de busos, el campus de la URV, l’Hospital i la futura estació de trens de Bellissens; i del tram que recorrerà l’avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l’avinguda del President Macià.

Article

L'Ajuntament de Reus disposa ja de l’Avanç del Pla estratègic de zones verdes de Reus, el document amb el qual avança en l’objectiu del Govern de Reus de planificar de manera estratègica la gestió de les zones verdes de la ciutat; i avançar en la transformació sostenible de la ciutat i fer front als reptes de l’emergència climàtica.

Notícia

La regidora de Recursos Humans i Medi Ambient ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a la planificació i execució d’un programa de conscienciació ambiental que ha de suport a polítiques de sostenibilitat impulsades per l’Ajuntament de Reus i dirigides als centres educatius i entitats. El contracte surt amb un pressupost de licitació del 50.000 euros i tindrà una vigència de 2 anys.

Butlletí