L’Associació de Naturalistes de Girona presenta el web de mecenatge de 'La Manduca no caduca'

Font: ANG
10/08/2015 - 00:00

Durant els darrers mesos l'ANG ha organitzat dos àpats populars d'aprofitament, una recollida de minves del camp, formacions i assessoraments a professionals per promoure la sensibilització de ciutadans, comerciants i restauradors envers la problemàtica del malbaratament alimentari. A través del web que ara presenten, La Manduca no caduca, pretenen captar fons per continuar realitzant accions per reduir el malbaratament alimentari.

L'ANG va cloure el passat 31 de juliol la campanya contra el malbaratament alimentari «El valor dels aliments». La campanya estava impulsada conjuntament amb Fundació ENT i Associació Espai Ambiental, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i contemplava la realització d'accions a tot el territori, si bé la major part de les activitats s'han concentrat a comarques gironines.

Les accions realitzades han volgut fer incís en els diferents punts de la cadena alimentària: sector primari, comerç, restauració, ciutadania. Pel que fa al sector primari, l'Associació ha constituït un grup d'acció al camp, anomenat Comando Col, que va realitzar la seva primera missió de recuperació d'aliments el passat 12 de juliol, amb un balanç de gairebé 100 quilos de cols recollides i destinades a entitats socials de Girona.

En les tres recollides de descarts comercials realitzades els mesos d'abril i maig s'ha aconseguit l'adhesió de 57 establiments de Girona, Salt, Torroella, L'Estartit i Banyoles, dels que s'han recollit més de 600 quilos d'aliments consumibles però que no acomplien els requisits comercials per ser venuts i haguessin estats destinats a la brossa. Amb això s'han pogut organitzar 2 àpats populars de sensibilització i un taller de cuina d'aprofitament, amb una assistència total que ronda els 350 participants. També els restauradors s'han implicat en la campanya, i gràcies a una col·laboració entre l'ANG i l'Associació d'Hostaleria de Girona, s'ha pogut organitzar un curs específic de bones pràctiques contra el malbaratament d'aliments per a professionals de l'hostaleria, la restauració i el càtering.

A més de sensibilització, acció
Més enllà de les accions de sensibilització destinades a posar de relleu la problemàtica del malbaratament, des de l'entitat ecologista s'han emprès iniciatives destinades promoure accions permanents de recuperació d'aliments. En aquesta línia, l'oficina tècnica ha realitzat reunions i propostes per impulsar una recollida permanent de descarts del petit comerç a la ciutat de Girona. Aquesta part del projecte es preveu que pugui acabar-se de desenvolupar en els propers mesos i al llarg de l'any 2016.

Així mateix, s'ha volgut promoure la tasca del grup de cuina d'Escudella Solidària, que ha estat un dels col·laboradors importants de la campanya enguany i en les edicions de La Manduca No Caduca els dos anys precedents. L'ANG ha realitzat una auditoria ambiental de la seva activitat de cuina per a esdeveniments, aportant propostes de millora que els permetin consolidar la seva proposta, que té un gran potencial de professionalització i de creació d'ocupació.

Un espai per compartir resultats i implicar-se en la campanya
L 'Associació vol continuar amb la línia de treball contra el malbaratament alimentari, la qual considera estratègica i vol seguir desenvolupant-la en els propers anys. Per aquest motiu, es presenta el web de captació de fons http://www.lamanducanocaduca.org. La web permet que per a que qualsevol persona pot fer-se partícip del projecte aportant temps o diners que seran destinats íntegrament a la realització d'activitats de l'entitat per la lluita contra el malbaratament alimentari.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí