Les escoles de Barcelona amb entorns pacificats arribaran a 155 l’any 2022

17/05/2021 - 09:52

Els entorns de 155 centres educatius seran espais amb menys cotxes i, amb les actuacions previstes fins al 2022, es convertiran en llocs de trobada amb menys contaminació, més saludables i agradables. Les intervencions inclouen reduir el nombre de carrils i la velocitat de circulació, crear espais plaça amb elements de joc, reforçar la senyalització i instal·lar elements de seguretat. ​

Les actuacions planificades el 2020 (26, ja acabades) i el 2021 (74, que s’executaran entre juliol i agost per evitar el període lectiu) suposaran en total:

  • 14.150 metres quadrats d’asfalt convertits en espais d’estada amb bancs i elements de joc.
  • 16 carrers amb prioritat per als vianants.
  • 10 carrils de circulació menys​.

Ara els projectes d’execució de les 54 actuacions previstes per al 2022 estan en fase d’elaboració.

Com s’escullen les escoles?

La selecció es decideix en coordinació amb el territori i prioritza:

  • Infants de 0 a 12 anys.
  • Zones amb complicacions de seguretat viària.
  • Àmbits amb alta contaminació de l’aire i acústica

Més salut i benestar

La pacificació d’entorns escolars permet reduir els nivells de soroll i contaminació atmosfèrica i afavoreix la interacció veïnal als nous espais de trobada que es generen.

Per concretar quins són aquests beneficis, un total de nou escoles amb els accessos ja pacificats avaluaran tots aquests paràmetres durant aquest any.


 

Relacionats

Notícia

Per tal de conscienciar la població d’aquesta qüestió, la Comissió de Salut i Medi Ambient de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha impulsat una acció que ha consistit en la instal·lació d’uns grans plafons situats als diferents vestíbuls de l’hospital en què es pot veure una silueta humana acompanyada dels 17 tipus de malalties que causa la contaminació als diferents òrgans i sistemes.

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Butlletí