Les granges de la Universitat Autònoma col·laboren amb l'hort comunitari de Badia

Font: Ajuntament de Badia

18/03/2019 - 10:37

L'equip de les granges de la Universitat Autònoma de Barcelona ha aportat 8 tones de fems dels seus camps per adobar la terra de l'hort comunitari de Badia. Aquesta aportació es produeix gràcies a la col·laboració entre l'oficina de medi ambient i granges de la Universitat Autònoma i l'hort comunitari de Badia.

L'hort comunitari i l'Ajuntament volen agraeixen aquest esforç i l'aportació solidària de l'equip de les granges que col·labora per fer possible aquest servei comunitari.

Hort respectuós amb el medi ambient i que fa servir recursos de proximitat
L'hort comunitari de Badia fomenta una agricultura respectuosa amb el medi ambient. Per fertilitzar la terra, es fan servir fems naturals i triturat de poda, que guarda el servei de medi ambient de l'Ajuntament, per tal de millorar la textura del sol. D'aquesta manera, s'aprofiten recursos de proximitat, a més d'afavorir in situ la biodiversitat (mitjançant la plantació de flors i de plantes aromàtiques) i la rotació dels cultius, com a principis claus d'una agricultura ecològica.

L'hort comunitari és gestionat per persones voluntàries i està obert a la participació de tothom. La collita es reparteix entre els que hi treballen de forma voluntària i L'Olivera, la botiga social de repartiment d'aliments. Per tant, és un projecte amb vocació mediambiental, pedagògica i solidària.

Si vols participar-hi, pots contactar amb l'Alexandra, tècnica del servei d'Acció Comunitària de l'Ajuntament, al telèfon 93 729 46 51, o bé per correu electrònic a placomunitari@badiadelvalles.org.


 

Relacionats

Article

Aquesta setmana s'ha commemorat que han passat 25 anys des de l’entrada de la primera tona a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), de la que s’obtenia un compost que es valoritzava a l’agricultura i jardineria.

Article
Una exposició de la Fundesplai

 L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Butlletí