Manel Romero, de Sant Cugat del Vallès, guanyador del repte "30 dies AMB bici"

Font: AMB

27/10/2020 - 09:50

El concurs metropolità #30diesAMBbici plantejava pedalejar un mínim de 21 dies, dels 30 que té el mes de setembre, i compartir aquesta experiència a Instagram amb les etiquetes #30diesAMBbici, #30DEB i #AMBbici. L'objectiu és fomentar el canvi d'hàbits i promocionar la bicicleta com a mitjà de transport d'ús diari i quotidià.

L'AMB va lliurar dijous 15 d'octubre de 2020, el premi del concurs #30diesAMBbici, un certamen anual que se suma al repte internacional 30 dies en bici. L'objectiu és fomentar el canvi d'hàbits i promocionar la bicicleta com a mitjà de transport d'ús diari i quotidià. Habitualment, aquest concurs se celebra al mes d'abril, però a causa de la pandèmia de covid-19, aquest any s'ha traslladat al mes de setembre.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, va lliurar una bicicleta elèctrica a Manel Romero, de Sant Cugat del Vallès, com a guanyador del sorteig del repte "30 dies AMB bici" d'Instagram. El concurs metropolità #30diesAMBbici plantejava pedalejar un mínim de 21 dies, dels 30 que té el mes de setembre, i compartir aquesta experiència a Instagram amb les etiquetes #30diesAMBbici, #30DEB i #AMBbici. Poveda va agrair al premiat la seva participació i el foment de l'ús particular de la bicicleta com a vehicle de mobilitat diària.

També es va aprofitar l'acte de l'AMB per fer el lliurament dels premis de La Baixcicletada, organitzada pels municipis del Baix Llobregat (Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat). Aquest any 2020, a causa de la covid-19, s'ha celebrat de individualment a través de l'app de Ciclogreen. Per a aquests premis, es van lliurar 4 bicicletes mecàniques.

Després del lliurament de premis, a l'exterior de l'edifici de l'AMB es va fer una mostra de vehicles de ciclologística, on es van poder veure diferents tipus de tricicles de càrrega.

Origen del projecte europeu 3x30 FutureMOB

Paral·lelament, i gràcies al concurs anual de l'AMB, aquest any 2020 l'administració metropolitana ha impulsat el projecte europeu 3x30 FutureMOB dins de la convocatòria de projectes europeus per lluitar contra la covid-19 de l'EIT Urban Mobility. L'objectiu és fomentar i convidar a fer el màxim nombre de quilòmetres de mobilitat sostenible durant 3 mesos, i promoure alhora el comerç local i de proximitat: 3x30 FutureMOB


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Notícia

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar fa unes setmanes el seu Pla Director de la Bicicleta precedit d’una Pedalada Popular que, amb 323 persones sobre una bicicleta, va batre el rècord de participació al municipi.

Butlletí