Fins al 16 de març als mercats de Barcelona estarà en marxa la campanya "El menjar no es llença", amb tallers gratuïts per aprendre a cuinar les sobres i accions teatralitzades. Una vintena de mercats hi participen.
"El menjar no es llença", així s'anomena la campanya que es celebra fins el 16 de març en 20 mercats de Barcelona i on tothom podrà aprendre a elaborar receptes d'aprofitament dels aliments que han sobrat d'altres àpats i rebre consells per reduir la quantitat de menjar que es llença a les nostres llars.
La campanya busca conscienciar a través de tallers i d'accions teatralitzades als mercats sobre el malbaratament alimentari que es produeix a les llars i les seves conseqüències, la introducció de nous hàbits d'aprofitament del menjar i la difusió de bones pràctiques de prevenció davant la generació de residus, tant a l'hora d'anar a comprar com quan es cuina o es vol conservar els aliments.
La campanya s'emmarca en el Pla de prevenció de residus de Barcelona, que vol reduir en un 10% la generació de residus a la ciutat per a l'any 2018. Per assolir aquest propòsit, l'Ajuntament de Barcelona ha previst fer accions que impliquen la ciutadania, els comerços, les empreses, les administracions i les entitats.
Evitar el malbaratament dels aliments suposa un estalvi econòmic per als consumidors i una reducció dels residus, però també és una qüestió per reflexionar, tenint en compte que la producció d'aliments al món és 1,5 vegades més gran que la demanda i no tothom hi pot accedir de la mateixa manera. Als tallers s'ensenyarà a fer una bona planificació de les compres que tingui com a objectiu proporcionar una dieta equilibrada sense descuidar la butxaca i fer una bona llista calculant les racions que es necessitaran.
Teniu més informació aquí