Merkel crida a una reconstrucció "verda" després de la crisi del coronavirus

Font: Agències

29/04/2020 - 16:43

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha instat a que els programes de reconstrucció després de la crisi del coronavirus es duguin a terme seguint criteris ambientals i climàtics, per combinar ecologia i economia.

Merkel ha fet aquestes declaracions aquest 28 de abril quan ha intervingut per videoconferència en la segona jornada del Diàleg de Petersberg, un congrés internacional sobre la lluita contra l'escalfament global que se celebra anualment a Berlín i d’edició digital actualment. 

La cancellera va advertir que en breu començaran els debats sobre el repartiment i destinació dels programes conjunturals per reactivar l'economia després de la crisi desencadenada per la COVID-19 i ha afegit que aquests plans han de tenir sempre en compte criteris ecològics.

Va cridar a unir "economia i ecologia", aprofitant l'oportunitat per respondre de forma conjunta a les dues crisi.

Va assegurar així mateix que no s'ha de pensar exclusivament en termes nacionals, sinó també a nivell internacional. "L'essencial és l'èxit global en la preservació del clima", va indicar la cancellera, que va advocar perquè "tots en la comunitat internacional" facin la seva "contribució".

"Tots els objectius de l'Agenda 2030, també els ambientals, només es podran aconseguir si treballem de forma conseqüent a nivell nacional i junts a nivell internacional", ha afirmat.

Merkel va reiterar el compromís d'Alemanya amb els objectius climàtics pel 2030 i 2050 i va aplaudir el pla verd de la Comissió Europea (CE) per convertir el bloc en neutral en termes d'emissions contaminants per meitat de segle.

Per a la cancellera, és clau involucrar el sector privat i aprofitar els instruments de mercat per contribuir a l'acompliment d'aquests objectius per limitar l'escalfament global.

El mercat d'emissions és, al seu parer, "el sistema més eficient" per limitar l'expulsió dels gasos contaminants que provoquen l'escalfament global.


 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Opinió

La pandèmia ha amplificat altres crisis globals com l’ambiental, la de valors o la psicosocial, que tenen la seva arrel en els efectes del neoliberalisme.

Article
Una exposició de la Fundesplai

 L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Butlletí