Més de 15.000 usuaris utilitzen material d’Andorra Sostenible

Font: El Periòdic

02/02/2022 - 10:00

Coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’educació ambiental, el passat 26 de gener, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra va informar que durant l’any passat un total de 15.827 usuaris van utilitzar material o van participar en tallers organitzats per Andorra Sostenible. Aquesta dada suposa un increment del 52% respecte a les xifres registrades el 2020.

Andorra Sostenible, punt de divulgació i conscienciació prop de la ciutadania, les escoles i les empreses dels projectes que impulsa el ministeri ha fet un balanç «molt positiu» de les diverses activitats i iniciatives impulsades durant el 2021, segons va difondre ahir el Govern en un comunicat.

Un dels aspectes que més creix, i que ha estat prioritari, són totes aquelles activitats i iniciatives que es desenvolupen al voltant de l’escola, ja que la sensibilització i conscienciació ambiental és fonamental despertar-la des de ben petits. En aquest aspecte cal recordar que durant l’any passat es va aconseguir, conjuntament amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, una fita important: l’adhesió del 100% de les escoles públiques del país al Programa Escola Verda. Això suposa que ja hi ha afegides el 97% de les escoles del país, el que suposa el 99,1% de l’alumnat.

Continuant amb la memòria d’Andorra Sostenible, durant el 2021 ja hi ha disponibles 16 tallers al catàleg d’Andorra Sostenible. S’han impulsat un total de 276 sessions d’activitats dirigides amb educador amb una implicació de 6.160 usuaris (un 159,8% més que l’any anterior). Una d’aquestes activitats ha estat la visita virtual que es pot fer a l’EDAR Sud. La proposta s’ha impulsat de forma telemàtica amb la voluntat d’adaptació a la situació sanitària. Els tallers impartits a les escoles van des de l’explicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, passant per lluitar contra el canvi climàtic i la petjada ecològica, així com també per apropar el procés de producció nacional de Carn de qualitat controlada d’Andorra.

A més dels tallers, s’han fet 38 sessions de diverses activitats aplegant un total de 2.182 alumnes. Una de les activitats que més usuaris ha sumat ha estat la celebració del Clean Up Day, que el 2021 va assolir el rècord de participació.

Pel que fa a l’acció dirigida a la ciutadania, Andorra Sostenible també fa un balanç positiu de les iniciatives impulsades amb 12 activitats organitzades durant tot l’any amb la participació de 152 usuaris.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Notícia

S'ha creat una marca que s’integrarà en tots els àmbits de gestió municipal que potenciïn accions relacionades amb la sostenibilitat. La imatge es basa en bons exemples locals per interpel·lar i comprometre la ciutadania en els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Butlletí