Més de 2.000 alumnes gaudeixen del programa pedagògic 'L'ecosistema agrari'

Font: Parc Agrari del Baix Llobregat
06/07/2011 - 00:00
Any rere any, augmenta el nombre de nenes i nens que participen en el programa pedagògic del Parc Agrari del Baix Llobregat «L'ecosistema agrari». De fet, més de 2.000 alumnes de Primària han visitat durant el curs 2010-2011 la masia de Can Comas, situada al bell mig de l'espai agrari del Baix Llobregat, i han viscut de primera mà les tasques de la feina al camp.
Com cada curs des d'en fa tretze, alumnes del cicle superior de Primària dels municipis de la comarca que formen part del Consorci s'han acostat a la seu del Parc per participar en el programa pedagògic "L'ecosistema agrari". Organitzat pel Parc Agrari i la fundació privada Sigea, el programa vol apropar aquest espai agrari a la població escolar de la comarca i transmetre el valor i la importància de fer un consum responsable dels aliments, tot consumint productes de proximitat i de temporada.

En la jornada que els alumnes passen a la masia de Can Comas, l'activitat se centra en l'estudi de l'espai agrícola com a ecosistema, les seves interrelacions, la utilització que en fa l'home, així com les problemàtiques causades per algunes de les accions de l'ésser humà.

Així, els nois i les noies coneixen les fruites i les verdures que es conreen al Parc Agrari del Baix Llobregat de la mà d'un pagès professional i, alhora, estudien conceptes relacionats amb els sistemes de producció agrícola ecològica i integrada, les feines del camp, els cultius d'horta més habituals que es fan a la zona, les varietats d'arbres fruiters tradicionals a la comarca i el paper del riu Llobregat com a vertebrador del territori.

Com en l'edició passada, el alumnes van tenir l'oportunitat de participar en el Concurs de Receptes del Parc Agrari, amb premis a la recepta més original, a la més elaborada i a la recepta que utilitzava més Producte FRESC. Els guardons es van lliurar en el marc de la Segona Festa del Llibre Gegant del Parc Agrari, que es va celebrar el passat 12 de juny.

Els 2.140 nens i nenes que han participat en l'edició 2010-2011 constaten l'augment de participació que any rere any ha experimentat el programa pedagògic del Parc Agrari del Baix Llobregat d'ençà de la primera edició, l'any 1998.

De fet, un total de 89 grups provinents de centres escolars de tretze municipis del Baix Llobregat han participat durant aquest curs en "L'ecosistema agrari" i els professors dels centres visitants han valorat molt positivament l'experiència, tant pel que fa a les qüestions tractades al llarg de l'activitat i l'adequació d'aquestes al programa de les assignatures com a la claredat en l'exposició i la preparació dels educadors de Sigea.

Relacionats

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Notícia

Aigües de Reus reprèn les visites i activitats pedagògiques que ofereix a la ciutadania per conscienciar de l’ús de l’aigua, la seva gestió i el seu valor. L’empresa municipal d’aigua preveu que aquest curs la xifra de visitants recuperi els nivells previs a l’arribada de la pandèmia.

Article

La ciència i la natura juntes, tan fonamentals i ancestrals, poden ser una eina d’innovació educativa. Aquesta és el motor del nou projecte conjunt d’innovació educativa entre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el CREAF.

Butlletí