Més de cent empreses que participen a Pro-energia Osona estalviaran un 15% respecte els preus actuals d’electricitat

Font: Ajuntament de Vic

10/12/2020 - 12:00

Després de realitzar els informes corresponents, més de cent empreses que participen al projecte Pro-energia Osona podran estalviar-se en conjunt uns 157.000 euros, un 15% respecte als preus que tenen actualment, amb les tarifes obtingudes per les comercialitzadores Electra Caldense i Peusa. Aquestes dues empreses són les guanyadores del concurs de compra agregada d’energia que es va resoldre aquest dimarts 1 de desembre. Els nous preus suposaran un estalvi del 15% per als membres actuals del grup de compra, més de 31.000 euros en total. A més, el 44% dels punts de subministraments poden obtenir una rebaixa en el cost de la potència contractada.

Concretament, del centenar d’empreses que obtindran un estalvi energètic amb el projecte Pro-energia Osona, el 45,2% són de Vic; el 18,2%, de Manlleu; el 13%, de la Mancomunitat La Plana; el 12,1%, de la Vall del Ges i Bisaura; i el 8,7% del Lluçanès.

Al concurs de compra agregada d’energia de Pro-energia Osona hi ha participat 11 comercialitzadores. Per valorar les propostes que van presentar totes elles i analitzar-les es va constituir una comissió formada per una tècnica de promoció econòmica de Creacció, una tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, un tècnic de l’Agència local d’energia d’Osona del Consell Comarcal, un empresari de les associacions empresarials adscrites al programa i un tècnic expert extern (GCT Plus).

L’objectiu de Pro-energia Osona del primer any, el 2019, era formar un grup de compra agregada, mitjançant el qual es van fer un centenar d’estudis sobre la contractació d’energia que feien les empreses. Aquest 2020, segon any que es fa una compra agregada d’energia, formen part del grup 31 empreses de Vic i Manlleu, representatives de diversos sectors -principalment indústria del metall i agroalimentària, serveis i comerç-, però el grup actualment està obert a tota la comarca d’Osona, tant a empreses com a autònoms, i a tot tipus d’activitats. Aquest any s’hi ha afegit Gurb, la Mancomunitat la Plana, el Consorci del Lluçanès i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

L’objectiu del projecte Pro-energia Osona, subvencionat per la Diputació de Barcelona, és donar servei i unificar esforços davant d’una qüestió complexa com és l’energia i treballar perquè les empreses d’Osona disposin d’una correcta i òptima contractació energètica, obtinguin el millor preu del moment i amb energia 100% verda (d’origen renovable). Atès que un dels reptes del territori és la competitivitat empresarial, una òptima contractació d’energia causa un impacte directe en el compte de resultats de les empreses, fet que es tradueix en un estalvi econòmic.


 

Relacionats

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Article

L’Ajuntament de Reus impulsarà la creació d’una comunitat energètica de fins a 6,2 MWp de potència al polígon Reus que aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon, en un radi de 500 metres, i aprofitar l’excedent per a produir hidrogen verd.

Article

El protocol estableix les bases per a la creació d'un marc de col·laboració entre l'Ajuntament, el teixit empresarial local i les entitats signatàries per intercanviar informacions i experiències que ajudin a la creació de comunitats energètiques. La durada d'aquest protocol és de dos anys, prorrogable a dos més, i el seguiment anirà a càrrec d'una comissió que es reunirà cada sis mesos. 

Butlletí