Més de dos-cents punts a Barcelona per reciclar els avets de Nadal

Font: Ajuntament de Barcelona
07/01/2013 - 00:00

El Nadal s'ha acabat però els avets de Nadal i altres elements vegetals de decoració poden tenir una nova vida. A la ciutat de Barcelona, per reciclar-los, només cal que els dipositeu en un dels 214 punts de recollida d'arbres de Nadal que hi ha repartits als deu districtes de la ciutat abans del 17 de gener.

Un any més l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans una sèrie de punts de recollida d'arbres de Nadal, per tal de poder recuperar i reciclar tots els elements vegetals que han decorat les llars aquestes festes i que difícilment poden sobreviure fins al Nadal següent.

En total, s'han instal·lat 214 punts de recollida d'arbres de Nadal, que estan repartits per tots els districtes de la ciutat i que romanen oberts les 24 hores del dia fins al 17 de gener.

D'avets a encoixinat
Periòdicament, els serveis de jardineria de la ciutat retiren els arbres de Nadal que dipositen els ciutadans per traslladar-los al viver municipal, on es trituren per convertir-los en encoixinat, un element de jardineria que millora la retenció d'humitat, l'aireig del sòl i evita l'aparició de males herbes.

Es tracta d'un procés que requereix de dos a tres mesos de tractament, en què les restes maduren per obtenir una bona qualitat d'encoixinat.

El material resultant es farà servir als espais verds de la ciutat durant el primer semestre de l'any, per exemple a les zones amb arbustos, planta vivaç i als grups de rosers.

Per fer un procés òptim d'aprofitament dels arbres de Nadal, es recomana lliurar-los nets d'elements ornamentals.

Podeu consultar la ubicació dels punts de recollida d'arbres de Nadal en aquest enllaç.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí