Mollet del Vallès aplica estratègies de ciutat intel·ligent per analitzar la contaminació de l'aire

Font: Diputació de Barcelona

12/01/2024 - 10:12

La Diputació de Barcelona ha lliurat un projecte d’estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant el qual s’ha dissenyat i implantat un quadre de control d’anàlisi de contaminació de l’aire. 

Mollet del Vallès disposa d’una estació de la xarxa de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica que mesura els nivells de NO, NO2, NOX, PM 10 i PM 2’5 i d’un dispositiu addicional que analitza alguns d’aquests paràmetres i altres com ara O3, PM 1, temperatura i pressió atmosfèrica.

Això permet que les dades recollides es carreguin des del portal de dades obertes de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya a la Plataforma Smart Region. Des d’aquesta plataforma les dades es poden visualitzar en un quadre de comandament que mostra la relació de sensors disponibles i una taula d’anàlisi dels contaminants NO2, PM10 i PM2,5 detectats en comparativa amb els valors de referència establerts per la llei i per les recomanacions de l’OMS. El quadre de comandament inclou també les mitjanes horàries, diàries i mensuals dels contaminants, així com una comparativa dels diferents contaminants detectats pels dispositius.

El projecte d’estratègies de ciutat intel·ligent és un recurs del Catàleg de serveis que ofereix assistència tècnica per promoure solucions de ciutat intel·ligent aplicades a la gestió urbana. Aquests estudis, dirigits a municipis de més de 2.500 habitants i mancomunitats, serveixen per definir i desenvolupar estratègies de ciutat intel·ligent i poder dissenyar solucions per a àmbits de gestió municipal concrets.

La Diputació de Barcelona dona assistència als ajuntaments per definir i implementar solucions innovadores de gestió urbana, en concret amb aquest recurs tècnic de desenvolupament d'estratègies de ciutat intel·ligent. També s’ofereixen dues línies de suport addicional: d’una banda, el recurs material de plataforma tecnològica per a la gestió urbana i, de l’altra, el recurs econòmic per a l'adquisició de dispositius integrables a la plataforma tecnològica per a la gestió urbana de la Diputació de Barcelona.

 

 


 

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de La Llagosta, Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda han encarregat un estudi al Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la UPC per estudiar la qualitat de l’aire en aquest territori. L'anàlisi es farà mitjançant un innovador sistema de sensors per identificar i quantificar els contaminants orgànics volàtils (COVs).

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Butlletí