Mollet segueix apostant per l'educació i el medi ambient

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
11/05/2016 - 09:14

Tres noves escoles municipals de Mollet del Vallès s'han adherit al projecte d'estalvi energètic 50/50.

Durant l'acte en el que s'han signat els convenis entre aquestes escoles i l'Ajuntament, també s'ha fet entrega dels xecs amb l'import corresponent a l'estalvi que durant el curs passat han dut a terme els cinc centres que els darrers tres anys han participat en aquesta iniciativa.Les noves escoles que s'han sumat al projecte són Col·legis Nous, l'Escola Montseny i l'Escola del Bosc.

Per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, aquestes noves incorporacions "posen de manifest que el projecte no s'atura i són una mostra més de la ferma convicció d'aquest Ajuntament per seguir potenciant les polítiques adreçades a educar en el medi ambient". Per Monràs "parlem d'un projecte educatiu de primer ordre que va més enllà de l'educació instrumental, ja que afegeix als nostres joves valors i respecte per l'entorn en el que viuen".

En el mateix acte, s'ha fet entrega dels xecs corresponents per l'estalvi energètic que han assolit el curs passat  les escoles Cal Músic, Can Besora, Joan Abelló,  Sant Jordi i Sant Vicenç.

Segons el regidor d'Educació Raúl Broto, el més important "és el procés educatiu, el compromís i l'aprenentatge que han rebut els alumnes d'aquests centres, no pas els diners". Per Broto, les diferents quantitats que han rebut les escoles "no té res a veure amb l'esforç i no vol dir que unes s'hagin implicat més que altres, ja que cal tenir en compte que cada centre té les seves especificitats, tipologies i infraestructures concretes que han determinat poder estalviar més o menys".

En nom  de les cinc escoles que han finalitzat el projecte, la directora de l'Escola Joan Abelló, Anna Duñach valorava l'experiència com a molt positiva destacant que "durant aquest període no només hem educat als centres als nostres alumnes, sinó que també els ha servit per practicar a casa el que han aprés". Per Duñach "ara ens toca pensar en què destinarem aquests diners i continuar treballant per protegir el medi ambient i no malgastar energia".

De la seva banda, representant les tres noves escoles que s'incorporen, la directora de l'escola del Bosc M. José Pastor deia que "no podíem perdre l'oportunitat de participar en aquest projecte i estem encantats de seguir formant persones i fer-les responsables amb la seva ciutat i el medi ambient".

L'any 2014 va tenir lloc la signatura del conveni pel qual l'Ajuntament es comprometia a pagar el 50% del total de diners que cada escola, de les acollides al programa, aconseguís estalviar en la factura energètica.

El projecte 50/50 s'inclou en el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'Ajuntament que té per objectiu reduir el consum energètic i les emissions de CO2, i sensibilitzar la ciutadania envers el medi ambient i l'estalvi econòmic.

Es tracta d'un projecte europeu impulsat per la Diputació de Barcelona del qual Mollet ha estat un dels primers municipis en dur-lo a terme. 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vallromanes lliurarà aquest mes de febrer als centres educatius del poble els equips per a l’estudi i la gestió del consum energètic als equipaments. L’objectiu és dissenyar un pla d’estalvi energètic basat en accions quotidianes i senzilles que poden fer l’alumnat, mestres, conserges i personal de neteja.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Notícia
El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Butlletí