Pla del Verd i la Biodiversitat: un instrument per renaturalitzar Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
29/01/2013 - 00:00

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el Pla del verd i la biodiversitat, un instrument que té com a objectiu renaturalitzar la ciutat i crear una infraestructura ecològica. Així, està previst crear corredors verds urbans i aprofitar espais urbans com ara terrats o mitgeres per omplir-los de vegetació.

Ampliar la superfície verda de la ciutat i connectar-la o conservar i millorar el patrimoni natural de la ciutat són alguns dels objectius del Pla del verd i la biodiversitat, que l'Ajuntament ha presentat en la darrera comissió d'Hàbitat Urbà.

Aquest pla serà l'instrument estratègic per renaturalitzar la ciutat i crear-ne una infraestructura ecològica, i treballa amb l'horitzó al 2020 per fer que la ciutat pugui afrontar reptes com ara el canvi climàtic, i pugui obtenir els màxims serveis ambientals i socials del verd.

El full de ruta en matèria d'espais verds neix del treball tècnic del consistori i d'un procés de participació amb més de tres-cents participants entre experts, entitats ambientals i socials, empreses, gremis, col·legis professionals i diferents administracions, entre altres.

El pla compta amb un pressupost de més de seixanta milions d'euros per al període 2013-2015, tot i que són els primers passos per aconseguir que l'any 2050 Barcelona sigui una ciutat on la natura interactuï i potenciï el teixit urbà.

Espai verd arreu
Entre les prioritats del Pla del verd i la biodiversitat hi ha la creació de corredors verds urbans que lliguin les àrees naturals perifèriques amb la trama urbana, i l'aprofitament d'escletxes urbanes, com ara terrats, parets mitgeres o els espais entre edificis, per omplir-les de vegetació.

També es preveu generar noves formes de verd urbà, que siguin properes i productives, per exemple els horts urbans.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon pladelverdg.708.jpg130.84 KB

Relacionats

Butlletí