Projectes de 19 entitats mediambientals reben ajuts de la Diputació de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona

16/06/2020 - 13:42
Acció de sensibilització mediambiental Foto: Diputació de Barcelona

Acció de sensibilització mediambiental Foto: Diputació de Barcelona

Un total de 19 entitats vinculades a la protecció del medi ambient del conjunt d’organitzacions que han presentat projectes a la convocatòria 2020 d’ajuts de la Diputació de Barcelona, han estat seleccionades per a la seva realització. Amb aquest programa, que té una dotació de 70.000 euros, l’Àrea d’Acció Climàtica vol reconèixer els papers actius de la iniciativa civil i la ciutadania associada en la protecció del medi ambient, especialment a projectes d’educació ambiental sobre emergència climàtica, conservació dels ecosistemes aquàtics i prevenció dels residus, especialment dels plàstics.

En la resolució d’aquesta convocatòria, es dona suport a diversos projectes de restauració de rius i rieres, que inclouen passejades de descoberta i experiències d’aprenentatge i servei, i actuacions específiques de recuperació de la biodiversitat, com ara la creació de basses per a amfibis i el disseny de programes de gestió de les espècies exòtiques invasores.

En l’àmbit de l’emergència climàtica, es presta suport a iniciatives que tracten l’adaptació dels boscos periurbans al canvi climàtic, la gestió sostenible de la mobilitat urbana i els sistemes de participació vinculant de la ciutadania, especialment dels joves, com a estratègia per fer front als canvis derivats de l’emergència.

Finalment, un dels temes estrella, la reducció dels residus plàstics, s’enfoca des de diverses perspectives com ara la prevenció, la sensibilització ciutadana o, fins i tot, l’impacte sobre la salut.

En el conjunt de les 19 entitats, tal s’han concedit subvencions que contemplen imports entre 1.300 i 5.100 euros, que contribueixen com a màxim al 75% del cost del projecte. A causa de l'emergència sanitària, s’han introduït novetats en els terminis d’execució i justificació dels ajuts, modificació que permetrà ampliar el període de realització de les activitats subvencionades.

Podeu consultar la informació de la convocatòria en aquest enllaç


 

Categories: 

Relacionats

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Article

Per una alimentació sostenible. Actuem! és una exposició itinerant que recorre els districtes de la ciutat de Barcelona per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. Arriba als voltants dels mercats municipals dins d’un contenidor de transport i roman a cada localització una setmana, des de mitjan octubre fins a principis del 2022. L’objectiu és acostar a la ciutadania les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Article

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Butlletí