Prorrogat el pla de millora de la qualitat de l'aire de 40 municipis de l'àrea metropolitana

L'avaluació preliminar, tot i constatar una millora, indica que no s'assoliran els objectius establerts per l'any 2009
Font: 3cat24.cat
23/12/2009 - 00:00

El Govern de la Generalitat ha decretat prorrogar el pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. L'avaluació preliminar de la qualitat de l'aire, tot i constatar una millora, indica que no s'assoliran els objectius establerts per la Unió Europea per l'any 2009. A més, per raons tècniques i per la conjuntura econòmica no s'han pogut executar completament totes les mesures del pla. La situació econòmica actual ha afectat les inversions d'alguns organismes públics i privats amb obligacions dins el pla.

Més informació: Anunci d'informació pública de la pròrroga del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als municipis declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric (PDF)

Pla per a la millora de la qualitat de l'aire a la Regió Metropolitana de Barcelona

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí