Prova pilot de neteja del fons marí a Santa Susanna i Malgrat

08/10/2017 - 13:51

Aquest iniciativa es podria implementar a tota la costa del Maresme de cara l’any que ve.

Un equip de submarinistes han recollit els residus que es trobin fins a 200 metres mar endins.

El president del Consorci de Turisme i vicepresident del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre, en què consisteix el projecte

La prova pilot consistirà a veure què extraiem de brutícia, porqueria o redius de cada tipus i què podem trobar-nos en la resta de platges. A partir d’aquí, podrem fer una valoració del pressupost i recursos necessitem per l’any que ve i pressupostar una acció a llarg termini que s’intentarà fer cada any. Però sobretot cuidat el nostre medi ambient

Com ha destacat Arnó, aquestes accions formen part d’una prova pilot promoguda pel Consorci de Turisme del Maresme i el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona. En funció dels resultats, es podria estendre a tot el litoral maresmenc.

El cost d’aquesta recollida del fons marí és menor gràcies a col·laboradors i a una associació de voluntaris que juntament amb l’embarcació de salvament , la col·laboració de les brigades de cada municipi i policies locals que duran a terme la delimitació de l’espai amb les mesures de seguretat convenients.

Voluntat, institucional, política i social. Està clar que hem de ser conscients del que tenim al nostre fons marí, no es veu però realment existeix. Ens cal voluntat social, és a dir que la gent sigui conscient; voluntat institucional voler-ho fer i institucionalitzar-ho com estem intentant fer i posar-hi recursos. I voluntat política, és a dir ser conscient que les neteges costen diners, si no embrutéssim, es gastaria menys. Pretenem posar en relleu el què hi ha al fons marí i conscienciar que llençar al mar no significa que la brossa desaparegui sinó que ja està latent per molts anys”.

Joaquim Arnó presentarà demà a les 10 del matí el projecte en una trobada davant l’hotel Caprici de Santa Susanna, podeu recuperar l’entrevista sencera aquí.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Notícia

La Regidoria de Sostenibilitat ha posat el nou projecte de ciència ciutadana per fer un seguiment de les poblacions de papallones diürnes i així poder a avaluar i entendre la biodiversitat urbana.

Butlletí