Reus es replanteja l'ús de la bicicleta al nucli antic i el fomentarà amb itineraris preferents i aparcament

TV3
25/04/2016 - 17:03

L'Ajuntament de Reus vol facilitar i dinamitzar l'ús de la bicicleta al nucli antic de la ciutat i fer-lo compatible amb les zones de vianants.

El regidor d'Urbanisme, Marc Arza, ha admès que, en els darrers anys, aquesta no havia estat una prioritat del consistori. De fet, les ordenances fixaven una política restrictiva i en prohibien la circulació pels espais de vianants, però ara s'aposta perquè la bicicleta deixi de ser un mitjà de transport residual i guanyi protagonisme. Arran de l'acord i el consens entre els grups municipals en el marc de la Comissió especial per a la redacció del pla específic per a la mobilitat en bicicleta, que es preveu tenir enllestit en menys d'un any, les actuacions s'iniciaran al nucli antic. En aquesta zona, hi haurà nous aparcaments, se senyalitzaran itineraris de vies preferents per a bicicletes d'entrada i sortida al Tomb de Ravals, i s'establiran límits de velocitat màxima d'entre 10 i 30 km/h.


Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus invertirà 800.000 euros en la construcció de dos nous trams del desplegament del Pla Específic de la Bicicleta. Aquest dijous, 28 d’abril i ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per a la construcció del tram que enllaçarà l’estació de trens del passeig Mata amb l’estació de busos, el campus de la URV, l’Hospital i la futura estació de trens de Bellissens; i del tram que recorrerà l’avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l’avinguda del President Macià.

Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, treballa per implantar a la ciutat un sistema de bicicleta pública compartida. El projecte, definit en el Pla d’Acció Municipal 2021-2023, preveu començar a ser una realitat l’any 2023. 

Notícia

Aigües de Reus executa un seguit d’inversions que tenen com a objectiu la millora del procés de tractament de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), en el marc d’un esforç per millorar el sistema de sanejament de la ciutat dut a terme els darrers anys.

Butlletí