Reus redacta un pla per renovar la flota de vehicles municipals amb tecnologia més eficient

Font: Ajuntament de Reus
01/06/2016 - 16:41

L’Ajuntament de Reus ha portat a terme a les instal·lacions de Fira de Reus una jornada sobre el vehicle elèctric en el marc del procés de redacció d’un pla de renovació de la flota de vehicles municipals que impulsa la regidoria de Medi Ambient i Ocupació.

Amb aquesta jornada —que confirma l’aposta de l’Ajuntament pels vehicles amb tecnologia més eficient—, responsables de diferents departaments municipals han pogut conèixer de primera mà si les característiques d’aquests vehicles s’adapten a les necessitats específiques de cada servei.

L’Ajuntament té previst renovar pròximament part de la flota de vehicles municipals, amb els objectius d’aplicar criteris d’eficiència energètica, sostenibilitat ambiental i reducció de l’ús de combustibles fòssils, sense que se’n ressenti l’eficàcia en la prestació dels serveis municipals.

La flota de l’Ajuntament és actualment d’uns 140 vehicles, uns 50 dels quals ja estan amortitzats segons el pla comptable corresponent. El pla de renovació amb què treballa la regidoria de Medi Ambient i Ocupació ha de definir en els pròxims mesos el calendari i pressupost de la renovació, així com el percentatge de vehicles que amb tecnologia més eficient (elèctric, híbrid i amb gas).

Reus, ciutat adaptada al vehicle elèctric 

El pla municipal de desplegament del cotxe elèctric es va engegar l’any 2014, coincidint amb el 25è aniversari de Reus Mobilitat i Serveis SA per estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles. La xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics compta actualment amb 10 estacions, que l’any 2015 van tenir més 2.200 usos i més de 70 usuaris registrats –que poden aparcar i recarregar de manera gratuïta el vehicle a la ciutat. Tots els aparcaments subterranis de la xarxa municipal –Llibertat, Oques, Sant Ferran, Pastoreta, Passeig Prim, Baluard, Carrilet i La Fira Centre Comercial– disposen de punts de recàrrega i també n’hi ha dos de superfície, a la plaça de la Llibertat i a l’àrea de zona blava de la Riera Miró.

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis va fer el 2014 un salt endavant amb la incorporació dels serveis al vehicle elèctric a tots els aparcaments municipals: amb estacions de recàrrega a tots els pàrquings de la xarxa i en dos punts de superfície. La darrera incorporació va ser al novembre de 2015, amb 4 nous punts de recàrrega al pàrquing La Fira Centre Comercial, que gestiona també l’empresa municipal. Així, a hores d’ara, hi ha 10 estacions de recàrrega a la xarxa que permeten recarregar fins a 24 vehicles –cotxes o motos– de manera simultània i que estan repartits per tota la ciutat.

Més de 2.200 usos el 2015

El balanç de 2015 s’ha tancat amb 2.207 usos –com a ús s’entén cada cop que un vehicle elèctric es connecta a qualsevol dels punts de la xarxa per recarregar la bateria. L’aparcament on s’han connectat més vehicles és el de la Llibertat, amb un total de 550 usos, seguit del pàrquing de les Oques, amb 440. L’estació de recarrèga de superfície situada a la plaça de la Llibertat va superar els 230 usos.

Què cal fer per aparcar i recarregar el vehicle?

Per poder aparcar gratuïtament mentre es recarrega el vehicle, només cal posar-se en contacte prèviament amb l’empresa municipal i acreditar la documentació tècnica del vehicle. A les oficines de Reus Mobilitat i Serveis –situades al carrer de Sardà i Cailà s/n, a la 2a planta de l’edifici del Mercat Central– es facilitarà a la persona propietària d’un vehicle elèctric una targeta sense contacte, un dispositiu amb tecnologia Mifare. Aquesta targeta permetrà l’accés il·limitat a tots els aparcaments i estarà activada per connectar qualsevol de les 10 estacions de recàrrega de la ciutat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus invertirà 800.000 euros en la construcció de dos nous trams del desplegament del Pla Específic de la Bicicleta. Aquest dijous, 28 d’abril i ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per a la construcció del tram que enllaçarà l’estació de trens del passeig Mata amb l’estació de busos, el campus de la URV, l’Hospital i la futura estació de trens de Bellissens; i del tram que recorrerà l’avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l’avinguda del President Macià.

Notícia

La fotolinera està instal·lada a l'aparcament de l'Illa Esportiva i tot i que és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics del poble, és el primer que té plaques solars.

Butlletí