Tarragona mediarà entre químiques i justícia en casos de contaminació

Font: EFE Verde

12/04/2011 - 00:00
L'Ajuntament de Tarragona s'ha compromès a impulsar un Servei de Mediació Ambiental per mitjançar entre les empreses químiques i la justícia en cas d'episodis de contaminació en la ciudad. El alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha anunciat aquest 12 de abril la creació d'aquesta oficina en un termini de tres mesos durant la roda de premsa de presentació de les conclusions del curs científic organitzat per l'entitat ecologista Mediterrània.

Precisament, la creació d'aquest nou servei és una proposta de Mediterrània, que assenyala que quan es produeix un episodi de contaminació "la informació entre els tècnics és vital", així com la que els tècnics transmetin als polítics, que són "els que hauran de prendre decisions amb una afectació social i mediàtica ". En aquest sentit, cal ser "clars i transparents, evitar demagògies o intentar amagar l'abast real del problema", afegeix l'informe de conclusions.

Així doncs, destaca el document, la posada en funcionament d'un servei de mediació ambiental de Tarragona, que "ha de tenir com a principal objectiu el paper de mediador entre les empreses químiques i els òrgans judicials quan es produeixi a la ciutat qualsevol incident, accident, abocament o capítol de contaminació ", conclou el document.

És en aquest punt quan Mediterrània insisteix en la demanda, ja realitzada fa més d'un any, de creació d'un Tribunal Internacional de Medi Ambient, un òrgan que faci de mediador entre les empreses que contaminen i els governs dels països on es produeixen les contaminacions.

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí