Terrassa aprova un pla de residus on el ciutadà pagarà pel que genera

L'objectiu és reduir la generació de residus un 10 per cent i arribar al 60 per cent de recollida selectiva.

Font: Mon Planeta

23/12/2019 - 08:30
Carles Caballero al ple | J. M.O.

Carles Caballero al ple | J. M.O.

El ple municipal de l'Ajuntament de Terrassa ha fet l'aprovació inicial del Pla de prevenció i gestió de residus municipals de Terrassa 2018-2030​

Es projecta tota una revolució. És un full de ruta. El document no és cap novetat però que revisa i recull les noves directius catalanes i europees. L'objectiu és reduir la generació de residus un 10 per cent i arribar al 60 per cent de recollida selectiva.

Es projecta un sistema de sistemes. La càrrega lateral es completarà amb porta a porta i contenidors soterrats, en funció dels estudis per cada zona. El porta a porta s'ha demostrat vàlid en municipis on predominen les urbanitzacions i la baixa densitat de població. A Terrassa es farà una prova pilot a Vista Alegre l'any vinent, i Can Gonteres sembla que podria ser un bon lloc per implantar-ho. La càrrega lateral continuarà creixent, però no serveix per a llocs estrets. I la recollida neumàtica s'albira per a polígons de nova creació, fora de la trama urbana.

El regidor Carles Caballero va reblar en la presentació del pla la importància de saber què aboquem i en quina quantitat. En aquest senti, pensa que s'ha d'avançar vers un model on cada persona pagui exactament pel que genera. La idea és impulsar la corresponsabilitat i fer créixer la recollida selectiva. Ha recordat que cada contenidor verd li costa a la ciutadania uns 100 euros, mentre que els altres  no costen diners i sí que aporten ingressos. També es planteja acabar o minimitzat l'incivisme, i les sancions jugaran un paper fonamental.

Són un total de 50 accions: 14 de prevenció; 22 per fer créixer la recollida selectiva; 11 que incideixen directament sobre l'administració, i tres per disminuir l'impacte ambiental. La inversió prevista és de 21 milions d'euros.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de les empreses Ecoembes i Ecovidrio, inicia avui una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida de residus selectiva i, més concretament, la d'envasos, vidre i paper. L'objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge.

Article

Rubí ha engegat una campanya comunicativa per reduir els residus vinculats a la compra domèstica, per tal de conscienciar tant la ciutadania com els comerciants de la importància d'utilitzar envasos retornables i reutilitzables per prevenir els residus plàstics, que en l'última dècada han generat un rellevant impacte ambiental.

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Butlletí