Un cicle de jornade analitza les polítiques ambientals, socials i econòmiques en l'abastament d'aigua

Font: Diputació de Barcelona
25/02/2016 - 17:43

La Xarxa, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya han organitzar la primera sessió d'un cicle de quatre jornades sobre fonaments en la gestió local del cicle de l'aigua.

Amb l'objectiu d'introduir qüestions ambientals, socials i econòmiques en el servei local d'abastament d'aigua, s'ha organitzat la jornada adreçada a responsables municipals i tècnics vinculats per tractar les diversos aspectes sobre el servei d'abastament d'aigua als municipis catalans. La jornada ha estat inaugurada pel diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Valentí Junyent.

En aquesta jornada, la primera d'un cicle sobre Fonaments de la gestió local del cicle de l'aigua, hi ha participat Jordi Molist, cap de l'Àrea d'Abastament d'Aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua, i Gabriel Borràs, de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic, sobre els plans vigents en la planificació local del servei d'abastament, especialment pel que fa referència al canvi climàtic així com en escenaris futurs.

La jornada s'ha completat amb una ponència a càrrec de Joan Gaya, enginyer industrial i expert en gestió de l'aigua, sobre les polítiques locals del servei d'abastament d'aigua.

Les properes jornades d'aquest cicle tindran lloc el 2 de març, dedicada a la gestió del servei local d'abastament d'aigua, el 21 d'abril, centrada en els aspectes socials i econòmics del servei d'abastament i el 19 de maig, amb una sessió dedicada a l'aprofitament local de recursos hídrics no convencionals.

Documentació de la jornada

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Notícia

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

 

 

Butlletí