16/12/2003 - 00:00
La Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (Depana) ha organitzat, el 17 de desembre, una jornada tècnica sobre la preservació del litoral, 'amb l'objectiu de presentar eines als gestors i futurs responsables del territori per tal que coneguin quina és la situació actual del litoral català, balear i andalús, quines fórmules de gestió s'estan aplicant a altres països i què es pot fer per tal de millorar la situació d'aquests indrets'.
La jornada té lloc a la sala del Centre de Recursos de Barcelona Sostenible (Nil Fabra, 20) i està adreçada a geògrafs, arquitectes, urbanistes, enginyers de canals, ports i camins, estudiants d'aquestes àrees, tècnics d'Ajuntaments, membres d'entitats cíviques, etc. En definitiva, totes aquelles persones que treballin en temes la gestió del litoral o estiguin interessats en aquest temes.
Tal i com es pot llegir en la presentació de la jornada, 'el litoral del mediterrani és un dels paisatges més amenaçats. El turisme, les urbanitzacions, els passeigs marítims durs, els ports esportius, etc. són el més habitual en aquesta conca. De fet, en un recent estudi de Depana més del 50% del litoral català està urbanitzat i els espais lliures són petites finestres obertes a mar, força aïllats i en perill de desaparèixer'.
Gràcies a aquesta trobada tècnica, es podran conèixer les dinàmiques marines, quins exemples de restauració d'indrets, quines són les experiències de gestió d'espais de França i com Depana s'encarrega de desenvolupar la gestió sostenible d'un petit espai tarragoní.