És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.
Més de 800 alumnes de les escoles del país i les set parròquies han participat aquest divendres en el Clean Up Day. Una iniciativa que pretén conscienciar els joves de la necessitat de preservar el medi ambient. Hem estat amb els estudiants de de l'Escola de Meritxell i de l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany.
El Wolrd Clean Up s'ha celebrat el 15 de setembre a més de 150 països que participen en una iniciativa per netejar espais verds, amb la qual es vol conscienciar del gran problema que suposa la brossa per al medi ambient. Des de París, fins a països com l'Índia o, més a prop, a les Illes Balears, milions de voluntaris han treballat per evidenciar aquest perill comú a tot el món.
L'Ultra Clean Marathon va començar a la platja de Sant Feliu de Guíxols i després de 295 km corrent i recollint residus per diferents zones d'alt valor paisatgístic i natural de Catalunya, en set etapes diferents, ha acabat a la platja del Somorrostro a Barcelona.
Es tractava de la primera activitat pública de la Xarxa de Voluntariat Ambiental, impulsada pel Consell Municipal de Medi Ambient amb el suport de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.
El passat mes de maig es celebrava una edició més del Clean Up day, una iniciativa a nivell Europeu que té per objectiu la retirada de deixalles abocades per l’home en entorns naturals. Des del comitè organitzador es va convocar la ciutadania a participar en la jornada, que se celebra anualment, on es van netejar diversos espais públics.