La cinquena edició de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica celebrada el passat 7 de març ha posat l’accent en l’Ecofeminisme i en la perspectiva de gènere per analitzar el model energètic actual.
AGENDA 2030: La visió des de la perspectiva de gènere
Montse Pineda és vicepresidenta 2a del Consell Nacional de Dones de Catalunya i coordinadora de l’ONG Creación Positiva. Pineda planteja la necessitat que tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible incorporin la perspectiva de gènere, i no només específicament el que fa referència a la igualtat. Això permetria fer una lectura més profunda dels 17 objectius i de les bases de la insostenibilitat.
«Els estereotips podrien restringir el nostre cervell flexible i plàstic. Per tant, sí: rebatre’ls és important», diu Gina Rippon. Aquesta neurocientífica britànica, investigadora de l’Aston Brain Centre de la Universitat d’Astona Birmingham, va visitar fa pocs dies l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB) per participar a la primera conferència del cicle Debats UB: feminisme.
Quin és l'impacte del canvi climàtic en les dones? Les Nacions Unides ens ofereixen aquest interactiu per demostrar que visibilitzar la vulnerabilitat de les dones davant el canvi global.
El dijous 6 de juny es va celebrar a l’espai Les Albes de Campins la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La Jornada, amb un programa de ponències, tallers i activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia, va tenir una gran rebuda i es va arribar al centenar d’assistents.