Documental: Compte enrere al riu Xingú V

diumenge, 30 setembre, 2018 - 17:00 a dilluns, 1 octubre, 2018 - 18:59
Cinemes Girona, 175, Barcelona

Amb motiu de l’organització de la Conferencia Internacional de la Alianza del Clima per part de la Diputació De Barcelona, Climate Alliance i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ens és grat de convidar-vos a l’estrena a casa nostra del film documental:

Compte enrere al riu Xingú V

El conflicte de las megapresses i la corrupció al Brasil

Documental i debat posterior amb el director Martin Kessler i diversos convidats indígenes de la COICA

Diumenge, 30 de setembre, 17:00-19:00 | Cinemes Girona, 175, Barcelona

Aforament limitat. Per assistir-hi cal que feu la inscripció prèvia a: ot.educaciopa@diba.cat

Indiqueu EL NOM DE CADA PERSONA QUE DEMANa ENTRADA (Entrades nominals)

Sinopsi

Al maig del 2016, al riu Xingú (afluent del riu Amazones) la llavors presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, va inaugurar Belo Muntanya, la tercera presa més gran del món. Això va provocar un talat massiu de boscos, el desplaçament de pescadors i comunitats indígenes i la reubicació forçosa de 40.000 persones. El resultat: generar electricitat per a les empreses multinacionals de fabricació d'alumini. El fiscal va ser clar en les seves paraules: «tot això va en contra de la llei».

Compte enrere al riu Xingú V se centra en la penúltima fase de construcció d'aquesta megapressa: la inundació de la terra. Revela com va sorgir el projecte i diversos assumptes que se n'amaguen sota. L'escàndol que envolta la companyia petroliera brasilera Petrobras i que implica a les principals companyies constructores i polítics brasilers no és gens intranscendent.

Amb Martin Kessler, director del documental i tenaç seguidor del projecte, així com amb convidats indígenes de COICA (Coordinadora de les Organitzacions Indígenes de la Conca Amazònica) debatrem sobre els impactes que tenen aquest tipus de projectes. Així mateix, explorarem el tema vital de la responsabilitat i els enfocaments alternatius cap a una transició energètica adaptats al futur.

Foto: Adrian Rheinländer

Aquest esdeveniment ha estat finançat en el marc del projecte «Change the Power - (Em) Power to Change: Local Authorities towards the SDGs and Climate Justice» amb l'assistència de la Unió Europea. El seu contingut és responsabilitat exclusiva de l'Aliança del Clima i en cap cas s'ha de considerar que reflecteix el punt de vista de la Unió Europea.

Més informació


 

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Acte
25/01/2024 - 17:00
Barcelona
Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Butlletí