Hemeroteca

Article

Streetfilms és un col·lectiu que produeix curtmetratges per documentar els espais públics a les ciutats del món. El seu objectiu és mostrar com el disseny i la política intel·ligents de transport poden donar lloc a millors llocs per viure, treballar i jugar. En aquest documental aprofundeix en el concepte de superilles de Barcelona, amb una visió íntima de la superilla de Poblenou on s’explora la seva transformació. El documental situa a les superilles de Barcelona a l’avantguarda del disseny urbà per la sostenibilitat.

Article

L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari que neix el 1996 en el què participen l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric, Santa Maria de Palautordera i d’Arbúcies.

Article
El documental sobre els 30 anys del Consorci Besòs Tordera

El 29 de febrer de 1988 es va fundar el Consorci. Enguany es compleixen 30 anys i, per a l’ocasió, s’han realitzat 30 entrevistes a professionals i personalitats d’àmbits ben diversos, però amb alguna vinculació amb els entorns fluvials de les conques del Besòs i la Tordera.

Article

Des de la tardor del 1997, els satèl·lits de la NASA han observat de manera continuada tota la superfície de la Terra, han enviat imatges des de l'espai i han realitzat vídeos didàctics. Un dels vídeos mostra el que la NASA anomena "la respiració de la Terra". Amb cinc minuts de durada, ofereix una explicació sobre el paper de les plantes en el cicle del diòxid de carboni, el principal gas d'efecte hivernacle. Però també destaca com els vegetals, tant en terra com en els oceans, han evolucionat per l'increment de temperatura.

Article

Un any més, s'ha convocat el 10è concurs de fotografia del Parc de la Serralada Litoral. Com a l'edició anterior hi ha dues categories, una per al públic en general, i una altra per a nens i nenes fins a 12 anys. El tema d'aquesta convocatòria és únic: "Un color del parc". Es poden presentar fins un màxim de 4 fotografies per autor, que hauran de ser inèdites, fins a les 23.55 hores del 15 d'octubre de 2018.

Article

L'escola El Gurri de Mont-rodon, a Taradell, ha participat en un projecte d'intercanvi cultural amb escoles de Bolívia. El projecte, liderat per la Mancomunitat La Plana en coordinació amb l'Agència de Residus de Catalunya, s'ha dut a terme durant els mesos de maig i juny de 2018 i ha consistit en l'intercanvi de vídeos entre escoles dels dos països.

Article

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà promou una nova campanya audiovisual per millorar la utilització desl contenidors de recollida selectiva
Article

Entre les propostes dels Pressupostos Participatius de Martorell enguany han estat escollides per la ciutadania són la realització d’un estudi per millorar la gestió de les zones verdes i l’arbrat del municipi; la dinamització del passeig de Catalunya amb la creació d'un parc infantil, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals; i la creació d’un parc amb jocs originals.

Article

Recentment, es va aprobar al ple de l’Ajuntament de Sant Boi el nou Pla de Mobilitat Urbana (2015-2019). S’obre, així, una nova etapa en la què la planificació de la mobilitat esdevindrà clau per anar cap a una ciutat més saludable i sostenible. En aquest sentit, el pla pretén continuar transformant l’espai públic amb l’objectiu de promoure els desplaçaments a peu, l’ús dels transport públic i, amb especial èmfasi, la mobilitat en bicicleta.

Article

La generació de residus municipals augmenta l’any 2017 un 3,3% respecte el 2016, tot i que el seu creixement és inferior al del producte interior brut català i la recollida selectiva té l’increment més alt de l’últim lustre, de més de 100.000 tones, un 7%, atribuïble a una major conscienciació ciutadana, a l’efecte de les campanyes de sensibilització, a l’augment dels ajuts als ens locals per al foment de la separació, a la implantació de sistemes més eficients i a la pujada del cànon dels residus

Article

La Generalitat de Catalunya i l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà presenten la prova pilot que permetrà la circulació real d'un bus sense conductor. La gira començarà el 7 de setembre a Sant Cugat del Vallès i també es durà a terme a Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, El Vendrell, Martorell i Vic.

Article

El visor de la qualitat de l'aire metropolità és una nova eina disponible al web de l'AMB que permet a la ciutadania conèixer els nivells dels tres principals contaminants atmosfèrics, l'NO2, les partícules PM10 i l'ozó O3.

Article

El proper 8 d'octubre finalitza el termini per sol·licitar aquest ajut. Per facilitar que els consumidors sàpiguen si hi tenen dret i el puguin tramitar de forma senzilla, la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia y la Fundación Civio han creat una aplicació web.

Article

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat fa un pas més en la seva aposta per la mobilitat sostenible. El total del parc mòbil es renovarà de manera esglaonada. La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incorpora al seu parc mòbil 16 motocicletes escúters elèctriques, que substituiran el mateix nombre d’escúters de gasolina, i que s’utilitzaran per a tasques de patrullatge.

Article

El 33% dels sòls del planeta estan degradats i un terç del territori de la Comunitat Valenciana està en risc de desertificació

Article

L’objectiu de la “Tourdera” és fer realitat una ruta resseguint la Tordera i la riera d’Arbúcies, mitjançant la pràctica de la bicicleta i el senderisme, i permetre d’aquesta manera, la descoberta del territori, promoure el coneixement de la natura i patrimoni associats al riu, i fomentar el desenvolupament local dels municipis amb l’arribada de nous visitants. S'han inaugurat els primers 11 trams actius d'aquesta ruta destinada al senderisme i el ciclisme, el que suposa més del 50% del recorregut, del total de 200 quilòmetres.

Article

El Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona, dotat amb 30 milions d’euros, finança inversions de gran impacte als polígons d’activitat econòmica de la demarcació. El 100% dels projectes subvencionats incorporen millores ambientals i d’eficiència energètica.
Article

L’Agència de Residus de Catalunya difon a partir d’avui un seguit d’anuncis per promoure la recollida selectiva de la fracció orgànica. La recollida selectiva de la matèria orgànica, que inclou restes alimentaris i residus vegetals de petites dimensions, s’ha incrementat un 3,6% respecte l’any anterior, però cal continuar avançant per assolir els objectius marcats per Europa.
Article

Reus ja té operatius i en ple funcionament els primers comptadors d’aigua electrònics en diversos barris de la ciutat. Actualment, Aigües de Reus ja ha instal·lat més de 14.000 comptadors electrònics en domicilis de diversos barris.

Article
El CADS presenta l'informe "Mengem futur" sobre seguretat i sostenibilitat alimentària

El document del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) proposa l’elaboració d’un Pacte nacional per a la política alimentària i l'adopció d'una estratègia alimentària interdepartamental, que s’emmarca en el compromís pel compliment de l’Agenda 2030. L’informe proposa seguir treballant per una alimentació suficient, nutritiva i segura d'acord amb les necessitats i preferències alimentàries per a una vida activa i saludable.

Article

El nou espai, ubicat al Palau Foronda, pretén ser l’espai referent de la ciutat especialitzat en consum, que treballa en xarxa amb les iniciatives i entitats ja existents, i que incorpora nous serveis d’atenció a les persones consumidores. Acollirà activitats, recursos i propostes des d’una perspectiva de consum amb responsabilitat i consciencia, que es suma a altres serveis municipals que ja treballen amb aquesta línia.

Article

Alumnes dels instituts de les Franqueses participen en la sessió de teatre de la Setmana de l'Energia

Article

El portal de dades obertes de la Diputació posa a disposició cinc nous conjunts de dades de temes relacionats amb el medi ambient: els consums energètics dels municipis, les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la qualitat de l’aigua de les fonts naturals, la qualitat de l’aire i els municipis adherits al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia.

Article
Es tanca un llarg procés que va començar el 2012, a petició de diversos municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell

S’afegeixen prop de 9.500 hectàrees noves dels nuclis de Farrera, Rialp, Alt Àneu, Llavorsí, Soriguera i les Valls de Valira, que inclouen sectors d’alt interès natural, de fons de vall i mitja muntanya, que havien quedat exclosos amb la creació del Parc, l’any 2003.

Article

Els tres edificis que transitaran cap a l'eficiència energètica gràcies al projecte Vilawatt encaren les seves remodelacions. La firma del contracte per part de les comunitats de veïns i veïnes permetrà reformar els seus habitatges per reduir el consum d'energia i millorar el confort a les llars.