Fira ECO SANT CUGAT 2017

dissabte, 16 setembre, 2017 - 09:00 a diumenge, 24 setembre, 2017 - 18:00
Geolocation

A finals de setembre se celebrarà la 15a edició de l’Eco Sant Cugat. Des del dissabte 16 fins el diumenge 24 de setembre s’han programat diferents actes que tornaran a fer del nostre municipi un referent penedesenc en matèria ambiental.

Com ve sent habitual, l’Eco Sant Cugat començarà amb la pedalada contra el canvi climàtic el dissabte previ al cap de setmana de la Fira. El dimarts 19 es farà un taller de conserves amb excedents de fruites i hortalisses, i divendres 22 farem una conferència a l’Auditori amb el divulgador de l’agricultura ecològica Mariano Bueno, i un taller pels infants “els 3 porquets a la recerca d'una nova llar”.¡

El dissabte 23 es realitzarà la 3a Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès, amb diferents projeccions per a totes les edats a l’auditori del centre cívic. Destaca el film Mañana, que encara no s’ha pogut veure al nostre territori.

I el diumenge 24 és el dia gros de la fira. Es realitzaran una gran quantitat d’actes, com una caminada, una bicicletada, un mercat d’intercanvi, l’espai salut amb moltes activitats, la mostra de bioconstrucció, diferents conferències, l’exposició SOS Planeta, tallers per als més petits, i la fira amb estands i expositors a la pista.

Podeu veure amb detall totes les activitats programades aquí: http://www.ecosantcugat.cat/edicio-2017/

També podeu trobar tota la informació referent a l’Eco Sant Cugat al nostre web: www.ecosantcugat.cat, via facebook i twitter.

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues organitza l’últim l’Eco Sant Cugat, la fira mediambiental del Penedès. Aquesta iniciativa va començar l’any 2003 i actualment està consolidada amb una important afluència de públic i d’expositors.

L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental amb un clar component educatiu i pedagògic, que cerca el binomi de la informació i formació per una participació activa dels visitants.

A través de tallers, xerrades, conferències, estands del sector públic i privat, i les diferents activitats que any rere any es van programant, treballem per augmentar el nivell d’eficàcia educativa i de motivació en les bones pràctiques envers el medi ambient.

Aquestes activitats són obertes a totes les edats, i amenes per aconseguir una educació fàcil en un tema prioritari com és el la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

L’ECO SANT CUGAT és un exemple clar de

  • Compartirr aprenentatges, molts d’ells de gran qualitat democràtica.
  • Participar per construir polítiques públiques on tots/es poden guanyar, per trobar camins compartits, perquè és precís començar de diagnosis construïdes entre tots/es.
  • Històries, persones, entitats i voluntaris, que entenen de metodologies, però que saben que participar és una mística profunda molt més complerta que ajuntar a gent a explicar o preguntar coses.

No busquem que l’ECO SANT CUGAT sigui notícia. El que volem, de manera senzilla, propera i constant, és treballar perquè els reptes ambientals s’assumeixin amb participació activa de la població i amb la complicitat de tots els ciutadans i de totes les administracions..


 

Organitzador: 
Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una campanya per a disminuir la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa, tant a casa com fora d’aquesta.

Article

El Camí del Riu és un projecte impulsat conjuntament entre els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí i Mediona que van signar un compromís per protegir, conservar i millorar els espais fluvials del seu territori. El projecte ha permès crear un itinerari per descobrir i aprendre a estimar l’aigua. Transitar  a peu, o en bicicleta vora  del Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó  i el seu entorn permet al visitant descobrir espais plens de natura, bellesa i història.

Article

El turó de Vilobí destaca sobre la gran plana del Penedès.  En aquest turó es conserva unes pedreres d’on s’han extret guix durant molts anys.  Des que es va abandonar l’explotació de guix, l’Ajuntament de Vilobí del Penedès ha vetllat pel manteniment i l’adequació de la zona.  Avui, aquest indret s’ha transformat en un espai de gran valor ambiental on l’aigua és la seva protagonista. Rep el nom de Parc dels Talls.

Butlletí