Jornada fenològica: Observem el canvi climàtic seguint els ritmes de la natura

dijous, 28 juny, 2018 - 10:00
INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS
Geolocation

L’estudi dels ritmes de la natura permet avaluar els efectes del canvi climàtic sobre els éssers vius. 

Els ritmes de la natura es poden seguir a gran escala amb sensors automàtics (fent servir, per exemple, satèl·lits o drons). Tot i això, les dades que recullen persones expertes o voluntàries sobre els canvis en els ritmes biològics d’espècies seleccionades és encara la font d’informació més útil i més utilitzada. En tots els casos, per demostrar que el canvi climàtic està alterant el ritme de la natura calen sèries de dades llargues, homogènies, validades i ben repartides arreu del territori.

Com fem front a aquest repte? Aquesta és la qüestió que volem adreçar durant la jornada. Vine i coneix com la ciutadania pot contribuir a ampliar la cobertura d’aquestes observacions i ajudar a l’estudi dels efectes del canvi climàtic sobre els organismes i els ecosistemes.


 

Organitzador: 
CREAF
AdjuntMida
PDF icon jornada_fenologia_def.pdf947.61 KB
Categories: 
Canvi climàtic
Terra

Relacionats

Reportatge
La Diputació de Barcelona impulsa els Atles de sostenibilitat urbana a la demarcació

Poder posar en marxa polítiques acurades i precises a partir de mapes amb dades sobre diversos paràmetres ambientals molt detallats. Aquest és l'objectiu dels atles de sostenibilitat urbana, una experiència pionera a tot l'Estat. La Diputació de Barcelona ha presentat els atles ambientals de Berga, Esplugues de Llobregat, Sabadell i Sant Cugat del Vallès. 

Acte
13/04/2018 - 19:00
Antic ajuntament de Vilalleons
Acte
23/03/2019 - 20:30

Butlletí