Jornada sobre espècies exòtiques invasores al Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa

dimarts, 3 juliol, 2018 - 09:30
Can Jordà, Santa Pau

Les espècies exòtiques invasores causen uns impactes ambientals i econòmics cada vegada més importants. En aquesta jornada es vol donar a conèixer l’abast d’aquesta problemàtica a la Garrotxa i també oferir als responsables de finques i establiments turístics els coneixements bàsics per evitar o minimitzar la seva presència.

Sessió a càrrec d’Emili Bassols, biòleg, responsable de l’Àrea de Patrimoni Natural i d’Andreu Salvat, botànic, assessor del Parc Natural.

9.30 Benvinguda.

9.45 Impactes ambientals i econòmics de les espècies exòtiques invasores. 10.15 Com saber si una espècie exòtica és invasora o no: la tomaquera i l’acàcia.
10.45 Fauna invasora a la Garrotxa. Espècies més problemàtiques.
11.15 Presentació de les fitxes de flora invasora del Parc Natural de la Zona

Volcànica de la Garrotxa.
11.30 Assessorament sobre espècies invasores als establiments de la CETS.

Jardineria sostenible.

Organitzador: 
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Contacte: 

La jornada és gratuïta però és obligatori inscriure’s trucant al telèfon 972 264 666 (Eva Calm) de Can Jordà de 9 a 14h o bé al correu electrònic eva.calmp@gencat.cat.


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Acte
16/11/2018 - 10:00
Consorci Espais d’Interès Natural del Ripollès. C/ Sant Miquel, 44, Ribes de Freser
Notícia

El segon informe sobre els impactes, les vulnerabilitats i l’adaptació dels Pirineus al canvi climàtic estableix recomanacions per adaptar el territori a unes projeccions climàtiques que apunten a un augment de la temperatura a muntanya de més de 4ºC  graus a finals de segle i a la pèrdua de la meitat de l’espessor de la neu a 1.800 m d’alçada cap a 2050.  L’informe detalla recomanacions per a cadascun dels sectors d'activitat més afectats: el turisme, l'agricultura i la ramaderia, la silvicultura, la gestió de l'aigua, la biodiversitat i els ecosistemes, els riscos naturals, la salut humana i les infraestructures, la indústria i la producció d'energia.

Article

Fonts del Montseny és un projecte del fotògraf bredenc Adrià Corella, juntament amb l’estudiós del Montseny Òscar Farrerons i la col·laboració del Museu Etnològic del Montseny La Gabella (MEMGA). La mostra està formada per 25 fotografies de diverses fonts existents a diferents punts del massís, així com 15 plafons explicatius i un dossier on es recull la tasca de recerca feta en el marc d’aquesta iniciativa. La mostra va ser inaugurada el passat 20 d’octubre i estarà exposada fins al diumenge 2 de desembre a la Sala Polivalent de la localitat de Seva.

Butlletí