Taller Descobrim els ocells de Sant Cugat

dissabte, 11 novembre, 2017 - 10:00 a 14:00
Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès
Geolocation

Sant Cugat del Vallès és un extens municipi on hi trobem una gran diversitat d'ecosistemes, des dels camps de conreu fins als boscos, passant per zones humides, pedreres i zones urbanes. Aquesta realitat possibilita que hi visquin centenars d'animals salvatges. Un dels més ben representats i fàcils de reconèixer és el grup dels ocells. A la ciutat hi viuen una gran varietat d’espècies autòctones com són les merles, els pit-rojos, les orenetes de cuablanca, els tudons, els estornells, les cueretes blanques i les garses; i en els camps de conreu i els boscos que l'envolten acullen caderneres, aligots, gamarussos, bitxacs, orenetes vulgars, tallarols i puputs. Durant tot l'any, el cel s'omple d'un gran nombre d'aus de tots els colors i totes les mides, constituint una gran biodiversitat que hem de conservar. Objectius - Conèixer els ocells més comuns de la ciutat - Aprendre els seus costums i hàbitats - Identificar-los en el seu hàbitat.

Desenvolupament del taller: Es realitzarà en dues sessions: una primera teòrica (11 de novembre) i l’altre pràctica (18 de novembre), amb una sortida pels parcs i jardins de la ciutat per observar-los, en dos matins de dissabte.

Cal inscripció prèvia Les inscripcions es faran a través de correu electrònic a l'adreça: oficinasostenible@santcugat.cat Heu de facilitar nom, cognoms, telèfon i correu electrònic.

La confirmació de la inscripció a l’activitat us la farem a través de correu electrònic. Es tindrà en compte l'ordre d'arribada de les sol•licituds.

Organitzador: 
Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Contacte: 

Oficina Sant Cugat Sostenible

Plaça Barcelona, 15

08172 Sant Cugat del Vallès

Tel: 900 103 146

oficinasostenible@santcugat.cat

www.oficinasostenible.santcugat.cat

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

Els pobles indígenes gestionen almenys el 17 per cent del carboni emmagatzemat en un 70 per cent dels boscos del món. Aquesta és la conclusió d'un nou estudi encarregat en part per la COICA, la coordinadora d'organitzacions indígenes a l'Amazònia. Els resultats tornen a il·lustrar el vincle entre els drets de les terres indígenes, la protecció forestal i la mitigació del canvi climàtic.

Article

L'últim informe de la Coalició Europea de la Fusta Tropical Sostenible (STTC) constata que si, com a mínim, set dels principals països europeus d'importació de fusta tropical (França, Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica, Itàlia, Espanya i Alemanya) es comprometéssin a abastir-se del 100% dels productes forestals tropicals sostenibles, s'incentivaria la gestió forestal sostenible de més de 5 milions d'hectàrees de bosc tropical. Hi ha un marge considerable per impulsar la quota de mercat de fusta sostenible verificada, en països com França, Bèlgica i Espanya, on les quotes de mercat són tan baixes com el 12%.

Notícia
Erugues. Primer estadi. Autor: L.Brotons

Erugues. Primer estadi. Autor: L.Brotons

La plataforma de ciència ciutadana Alerta Forestal ha rebut l’avís de l’aparició de les primeres erugues de processionària a Catalunya, que ja han començat a sortir dels ous en les zones de Prepirineu. L’equip científic de la iniciativa, coordinada pel CREAF dins del projecte ‘Boscos Sans per una Societat Saludable’ adverteix que la nova campanya d’Alerta Processionària es preveu tan complicada com l’anterior, sobretot si  la tardor es manté càlida com aquests darrers anys.

Butlletí