22 tones de residus recollides per la revetlla de Sant Joan a les platges metropolitanes

Font: AMB.cat

28/06/2023 - 08:10

El dispositiu especial de la revetlla de Sant Joan a les platges metropolitanes es va desenvolupar amb normalitat, sense grans incidències i segons la planificació prevista.

La quantitat total de residus recollits estimada ha estat de 22.200 kg, un increment respecte els 17.200 kg que es van recollir el 2022. Cal destacar però el bon ús dels dispositius auxiliars de recollida de residus al costat dels contenidors, que el públic va fer servir de manera massiva. 

S’hi van detectar un total de 59 fogueres, unes 40 menys que a 2022, que es van apagar i recollir en els 24 hores posteriors un cop comprovat que estaven fredes.

En aquesta edició s'ha observat un important increment en l'afluència de públic respecte al 2022, que ha triat les platges metropolitanes per a la celebració de la revetlla. Un fet generalitzat a tots els municipis, excepte Sant Adrià i El Prat de Llobregat.

 

Un dispositiu sense incidències

El dispositiu va comptar amb el suport del personal tècnic dels ajuntaments i de les seves policies locals que han ajudat en el desallotjament de l’espai per a una neteja adequadament la platja i obrir pas en les garbelladores. Cal destacar però que, tot i que durant la nit les platges estaven plenes, a l'hora d'inici del dispositiu, cap a les 06.30 del matí, la major part de la gent ja havia sortit de la platja. Gràcies a aquesta col·laboració i bona predisposició del públic, la major part de la superfície de les platges ja estava neta cap a les 9.30 h i preparada per la jornada de bany. Tot i això, es va continuar amb la neteja manual durant tot el dia i la nit de l’endemà, quan es van repassar també les zones dunars.

Cal destacar que no es van produir episodis greus de vandalisme, tret d'alguns bancs i llistons de fusta amb cremades de petards, un aparcabicicletes trencat i algun grafiti.

Aquest dispositiu va començar ja les setmanes prèvies a aquest esdeveniment, per tal que, per al cap de setmana, tot estigués a punt. Aquest any, a més, aquestes tasques s’han complicat, per l’arribada d’un temporal de mar els dies 19 i 20 de juny, que va comportar afectacions importants als equipaments més propers al mar. Per aquest motiu, es van desplaçar més de 150 m de passeres i passeres enrotllables dels accessos adaptats, 25 cadires de salvament, senyalització, abalisament de sortides d'embarcacions, etc.

En resum, la revetlla a les platges metropolitanes cada cop és més cívica. La ciutadania aprofita aquest gran espai públic per portar a terme activitats lúdiques, però amb actituds respectuoses amb el medi que els envolta.


 

Relacionats

Article

La programació d’activitats de les Jugatecambientals, totes gratuïtes, es pot consultar al web de l'AMB

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí