80 publicacions de referència sobre la contractació sostenible

Redacció
07/11/2014 - 00:00

La web del programa Ajuntament + Sostenible ha renovat i ampliat l'apartat de Publicacions amb l'objectiu de proporcionar, als professionals del sector públic, una eina de suport tècnic per la inclusió de criteris ambientals i socials en la contractació.

La recopilació del fons documental s'ha dut a terme seleccionant les publicacions rellevants dels organismes pioners en l'estudi i aplicació de la compra sostenible i compilant les eines desenvoupades en projectes internacionals (com Landmark project, Smart SPP, GPP2020, etc.). Així doncs, les publicacions ofereixen informació referent i contrastada sobre la contractació sostenible en l'àmbit municipal, estatal i internacional de diferent naturalesa (informes, estudis, manuals i guies) i s'estructuren en tres blocs:

  • Guies de compra i contractació sostenible: documents que donen directrius clares i pràctiques per saber com abordar els objectius de la contractació pública sostenible de forma senzilla i progressiva. Exemple: "Manual Práctico de Compra y Contratación Pública Verde" de Ihobe.
  • Publicacions per àmbits temàtics: documents sobre els criteris ambientals i socials que s'han s'incorporar en les adquisicions públiques classificats pels següents àmbits temàtics: Ambientalització de contractes, Paper i material d'oficina, Neteja d'edificis i recollida selectiva, Alimentació, càtering i venda automàtica, Roba, Fusta, Obres, Jardineria, Energia, Mobilitat, Actes sostenibles, Sistemes de gestió ambiental, Contractació responsable i Innovació. Exemple: "Sustainable Public Procurement: A Global Review" de la UNEP.
  • Bones pràctiques: documents sobre experiències exitoses i innovadores de compra pública social i ambientalment responsable en diferents procediments de contractació. Exemple: "Green Public Procurement Examples" de la Comissió Europea.

Si voleu aportar documentació i fer créixer conjuntament aquest fons documental de la contractació responsable, podeu escriure a: ajuntamentsostenible@bcn.cat.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí