Albanyà, primer certificat internacional "cel fosc", un lloc ideal per veure les estrelles

Font: 324.cat

07/07/2017 - 10:00
L'Observatori Astronòmic d'Albanyà

L'Observatori Astronòmic d'Albanyà amb el cel estrellat al fons

El municipi d'Albanyà, a l'Alt Empordà, ha obtingut el primer reconeixement internacional de "cel fosc" de Catalunya i d'Espanya. És una certificació que mesura la contaminació lumínica i distingeix els millors llocs per a l'observació astronòmica.

Albanyà és un dels municipis més petits de l'Alt Empordà, amb una baixíssima densitat de població i una immensa massa forestal. Són els factors que el fan pràcticament lliure de contaminació lumínica i, per tant, el lloc ideal per a l'observació astronòmica. És per això que el municipi ha obtingut el reconeixement de "cel fosc" que atorga una associació internacional amb seu als Estats Units.

Segons l'alcalde d'Albanyà, Joan Fàbregas, l'Ajuntament fa anys que treballa per enfosquir la nit al màxim.

La distinció coincideix amb la inauguració de l'Observatori Astronòmic d'Albanyà, el més important de les comarques de Girona. Des del nou observatori es podran veure galàxies que estan a més de 50 anys llum de la terra i es podrà fer recerca de planetes que estan fora del sistema solar.

L'observatori estarà obert a la investigació i a la divulgació entre el gran públic i s'espera que atregui apassionats de l'astronomia d'arreu del món. 


Categories: 
Municipis: 
Alt Empordà

Relacionats

Article

Els tres edificis que transitaran cap a l'eficiència energètica gràcies al projecte Vilawatt encaren les seves remodelacions.

Article

Fa 10 dies que treballa a la ciutat, i és la plasmació del concepte de ciutat verda del seu propietari, en Syed Junaid

Article

Us presentem el vídeo sobre Transició Energètica que ens ha preparat el Roger Lleixà amb motiu de la Setmana de l'Energia

Butlletí