Anar al gimnàs a Viladecans dona energia... elèctrica

21/07/2023 - 08:17

L'esforç que implica practicar l'activitat física conflueix ara a Viladecans amb l'esforç que ha de fer la societat per consumir menys energia i de manera més eficient. Els complexos esportius municipals acaben d'instal·lar les primeres màquines d'ecogeneració.

La renovació de màquines d'activitat cardiovascular a Atrium i Podium té un fort component sostenible: les cintes i bicis el·líptiques i d’spinning, de la marca estadounidenca pionera en ecogeneració Sports Art, produeixen l’energia necessària per al seu funcionament a través de l'ús que en facin les persones usuàries amb les seves rutines d'entrenament.

 

Un compromís sense més esforç

La millora, però, encara va més enllà: l'excedent s'utilitza per a l’autoconsum de les instal·lacions, contribuint a ferles més sostenibles i autònomes energèticament. De fet, a la sala de fitnes s'ha instal·lat una pantalla on es visualitza l'energia generada i els impactes en el planeta que s'han evitat en forma de contaminació o ús d'aigua. Per aprofundir en aquest camí, aquests edificis també preveuen properament potenciar les plaques fotovoltaiques i renovar els sistemes d’il·luminació per altres de baix consum. Així, es vol contribuir a la Missió de Viladecans de caminar cap a la neutralitat climàtica l'any 2030. Anar al gimnàs, a més de servir per fer salut, tenir relacions socials o donar forma a l’operació biquini; ara també pot tenir com a motivació per a algunes persones contribuir a la cura del planeta que tanta falta fa per revertir l'emergència climàtica que amenacen el territori, la salut o l'economia i, per tant, la nostra manera de viure. I tot sense fer un esforç extra.

 


 

Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

L'edifici B2, promogut a través de l'IMPSOL, obté el premi AVS 2023 de l'Asociación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo a la millor edificació sostenible d'obra nova.

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí