Badalona ja disposa de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum

07/06/2018 - 08:39
La instal·lació, ubicada a l’edifici del Mercat de La Salut, produirà el 30% de l’energia consumida a les dependències municipal amb un estalvi energètic previst de 8.000 euros anuals.

Badalona disposa des del mes d’abril de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum que produeix electricitat gràcies a l’energia solar. Es tracta d’una instal·lació ubicada a l’edifici del Mercat Municipal La Salut (avinguda del Marquès de Sant Morí, s/n) amb una potència 40 kW, que serà capaç de produir el 30% del consum de les dependències municipals ubicades a l’edifici, com ara el Centre Cívic La Salut, l’Oficina Municipal de Districte i els equips bàsics d’atenció social.

La nova planta ocupa dos badalots a la coberta de l’edifici i compta amb 160 mòduls fotovoltaics d’una potència de 270 Wp i una superfície total de 261 metres quadrats.

El cost de la inversió ha estat de 67.025,53 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric de l’Ajuntament i suposa una aposta clara per les energies renovables i l’autoproducció. L’estalvi econòmic previst amb l’actuació se situa al voltant dels 8.000 euros anuals, amb un retorn de la inversió en 8,4 anys.

Un cop el consum compartit sigui possible es plantejarà la possibilitat d’ampliar la instal·lació i compartir la producció amb el Mercat Municipal La Salut ubicat sota les dependències municipals.

Amb aquesta nova planta l’Ajuntament compta amb 9 instal·lacions en funcionament què sumen 118,4 kW de potència instal·lada.

A l’entrada del centre cívic s’ha instal·lat una pantalla on es mostren els paràmetres més significatius del funcionament de la planta amb l’objectiu de fer difusió del funcionament la instal·lació i, a la vegada, conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’impulsar un nou model energètic.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Mañas, ha declarat que “amb la nova regulació del sector fotovoltaic es donen les condicions legals i econòmiques per impulsar aquest tipus d’energia, ja que són rendibles tant des del punt de vista econòmic com ambiental”. Segons Mañas “cal que l’autoconsum compartit sigui una realitat al més aviat possible i per tant la Generalitat i l’Estat han de desplegar aquesta possibilitat ja avalada pels tribunals de Justícia”.

Amb aquestes instal·lacions l’Ajuntament de Badalona vol atendre als seus compromisos amb el canvi climàtic i el pacte d’alcaldes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Butlletí