Calaf clou la campanya 'Recicla, redueix i guanya' on s'ha fomentat la sensibilització ambiental

Font: Ajuntament de Calaf

02/11/2018 - 16:11

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf, en el marc de la campanya “RECICLA, REDUEIX I GUANYA!”, s'han realitzat diverses activitats al llarg de la setmana del 15 al 20 d'octubre. L'objectiu ha estat fomentar l'educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d'una manera més sostenible i respectuosa i, en concret, centrat en temes vinculats amb la prevenció de residus i el reciclatge. La recollida de mòbils vells ha estat un èxit i s'han compilat gairebé 150 aparells. La presentació del llibre "Residu zero" va ser l'activitat que va atraure més públic. 

Al llarg de tota la setmana es va fer una recollida de telefons mòbils vells on es van recollir gairebé uns 150 aparells. Els col·laboradors van rebre a canvi un bock'n'roll, un porta entrepans de tela que permet abandonar l'ús de paper d'alumini o altres embolcalls d'un sol ús. Els mòbils recollits es donaran a l'Institut Jane Goodall per la campanya "Mobilitza't per la selva" amb què recapten fons per programes de desenvolupament, educació i conservació a l'Àfrica.

També es van fer diferents xerrades i tallers. La primera, va ser la presentació d'una guia de reciclatge i prevenció de residus que s'ha repartit casa per casa i que proposa bones pràctiques per tal d'intentar arribar al 60% l'any 2020 en matèria de recollida selectiva.

D'altra banda, el dimecres a la tarda, es va fer un taller de compostatge casolà, on hi van participar una quinzena de persones que es van poder endur un compostador de regal per a poder-lo utilitzar a les seves llars. 

La presentació que va atreure més públic va ser el divendres a la tarda, a càrrec d'Esther Peñarubia, traductora del llibre "ZERO WASTE HOME"  -"Residu zero a casa"- on va explicar diferents idees i pràctiques diàries que es poden fer per tal de no generar residus, les quals també permeten estalviar diners i temps. 

Finalment, per falta del mínim d'inscrits necessaris, dissabte al matí es va haver d'anul·lar el taller de reparació de petits electrodomèstics que s'ha postposat al dissabte 24 de novembre a les 10h, en el marc de la Setmana de la Prevenció de Residus. Us podeu inscriure prèviament.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La iniciativa substituirà les bosses de plàstic d’un sol ús per bosses compostables, que es podran aprofitar per llençar els residus orgànics domèstics i millorar la qualitat del compost que se n’obtingui. També es reduirà el consum de bosses d’un sol ús per pesar fruita i verdura gràcies a la introducció de bosses reutilitzables. Aquestes accions s’emmarquen en el #projecte CERES europeu, de promoció de l’economia circular, impulsat per l’Ellen MacArthur Foundation, i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet.

Article
La cinquena edició de la proposta ha escollit el projecte ‘Pesa i Pensa’ de Campos Estela com la millor experiència d’economia circular de proximitat
L'alcaldessa en el moment d'obrir el Congrés (foto: Cesar Font)

L'alcaldessa en el moment d'obrir el Congrés (foto: Cesar Font)

Prop de 200 persones s'han inscrit per participar en la cinquena edició del Congrés Rubí Brilla pel canvi de model energètic que enguany ha tractat l'economia circular. La jornada que ha omplert l'auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler s'ha estructurat en dues taules rodones amb cinc casos d'èxit cadascuna a través de les quals els ponents han exposat els diferents vessants de l'economia circular.

Article
Mataró aposta per un nou model econòmic i productiu basat en el reaprofitament per reduir l’ús de la matèria primera i la generació de residus

El sistema econòmic i productiu actual és, senzillament, insostenible. La manera com produïm i consumim bens i aliments no pot mantenir-se per sempre. Simplement perquè les matèries primeres de les quals ens nodrim són finites i no es regeneren, ni de lluny, al ritme del creixement de població i, per tant, de la demanda a escala planetària. El reciclatge, imprescindible, no és suficient per trencar amb aquest cercle negatiu. És per això que des de fa temps s’imposa un concepte molt més ampli i profund, el de l’economia circular. Ajuntaments com el de Mataró, així com diverses empreses i entitats de la ciutat, hi estan començant a apostar amb força. Però de què es tracta?

Butlletí