Camí de Marina

Font: 3Cat i FICMA

04/12/2023 - 10:34

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Una dissecció del col·lapse territorial a partir de la primera transhumància que es fa del Pirineu al mar en més de setanta anys pel recentment recuperat Camí Ramader de Marina.

Una road movie a ritme de cavall que ens posa davant el disseny i la gestió del territori de Catalunya -i per extensió de tota la Mediterrània-, tenint en compte els fluxos biològics de la fauna salvatge, la situació dels boscos, els desastres dels Grans Incendis Forestals, la intensificació agrícola i ramadera, l'estat de l'aigua i la biodiversitat.

Acompanyem la comitiva durant els deu dies i nits que dura el camí. De l’alta muntanya a la platja, passant per tota mena de paisatges, pobles i ciutats.

Una reflexió profunda sobre com hauríem de gestionar el territori per tal de bastir un país sostenible econòmicament i mediambiental o que, finalment, col·lapsi.

Podeu veure Camí de Marina sencera a 3Cat / Sense Ficció

 


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Butlletí