El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

06/07/2017 - 11:45

El Mapa recull per primera vegada els resultats de les diferents campanyes d'avaluació de la qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per a la ciutadania. La contaminació lumínica es caracteritza per l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de la llum procedent de la il·luminació artificial.

El visor del Mapa posa a disposició del ciutadà dues formes diferents de consulta de l’estat del cel nocturn. En la primera, es poden visualitzar els nivells de qualitat del cel nocturn en funció d’una classificació qualitativa de fàcil comprensió.

En la segona, es visualitzen els valors mitjans mesurats de brillantor del fons del cel i se n'ofereix el detall tècnic perquè sigui un bon recurs per a professionals.  

Es pot saber més sobre què és la contaminació lumínica a l'enllaç.

 


Relacionats

Article

Què han fet les ciutats més avançades per millorar la qualitat de l’aire? Què estem fent aquí? Quant temps cal per millorar-lo? Què han fet Estocolm, Berlín, Londres, Milà, Los Angeles, Xangai o Pontevedra? Latituds s'apropa al tema amb: J. Sunyer, d’ISGlobal; X. Querol, d’IDAEA-CSIC; M. Anxo Fernández Lores, alcalde de Pontevedra; O. Margalef, de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire; i R. Riol, de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, entre altres.

Article

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert la segona línia d’ajuts per a la instal·lació de bateries que permetin convertir els sostres i terrats dels habitatges en la seva principal font d’energia. La línia, dotada amb 360.000 euros, es dirigeix a les famílies i a les comunitats de propietaris perquè puguin instal·lar bateries que emmagatzemin l’energia elèctrica generada per les plaques solars fotovoltaiques que hi estiguin associades.

Butlletí