El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

06/07/2017 - 11:45

El Mapa recull per primera vegada els resultats de les diferents campanyes d'avaluació de la qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per a la ciutadania. La contaminació lumínica es caracteritza per l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de la llum procedent de la il·luminació artificial.

El visor del Mapa posa a disposició del ciutadà dues formes diferents de consulta de l’estat del cel nocturn. En la primera, es poden visualitzar els nivells de qualitat del cel nocturn en funció d’una classificació qualitativa de fàcil comprensió.

En la segona, es visualitzen els valors mitjans mesurats de brillantor del fons del cel i se n'ofereix el detall tècnic perquè sigui un bon recurs per a professionals.  

Es pot saber més sobre què és la contaminació lumínica a l'enllaç.

 


Relacionats

Entrevista

Arrel de la celebració de la vuitena edició EXPOelèctric, publiquem aquesta entrevista a Ramon Caus, director del que ja és el major esdeveniment del sud d’Europa sobre el vehicle elèctric. La Fira pretén acostar el vehicle elèctric als ciutadans a través d'activitats lúdiques i gratuïtes. Però també és sens dubte un indicador de l’estat de salut i la projecció de la mobilitat elèctrica. Sobre el present i futur de l’electrificació del parc automobilístic parla Caus en aquesta entrevista publicada a la revista “Híbridos y Eléctricos”

Butlletí