El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

06/07/2017 - 11:45

El Mapa recull per primera vegada els resultats de les diferents campanyes d'avaluació de la qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per a la ciutadania. La contaminació lumínica es caracteritza per l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de la llum procedent de la il·luminació artificial.

El visor del Mapa posa a disposició del ciutadà dues formes diferents de consulta de l’estat del cel nocturn. En la primera, es poden visualitzar els nivells de qualitat del cel nocturn en funció d’una classificació qualitativa de fàcil comprensió.

En la segona, es visualitzen els valors mitjans mesurats de brillantor del fons del cel i se n'ofereix el detall tècnic perquè sigui un bon recurs per a professionals.  

Es pot saber més sobre què és la contaminació lumínica a l'enllaç.

 


Relacionats

Notícia
El sistema ha estat patentat per investigadors del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili

Investigadors del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili patenten un sistema que imita la fulla d’un arbre per absorbir C02 a alta velocitat i transformar-lo en biocombustible. Han aconseguit millorar el model natural de fotosíntesi, augmentant de quatre a deu vegades més la capacitat d’acumulació de CO2 respecte a les fulles dels arbres.

Article

En episodis de contaminació per diòxid de nitrogen(NO2) s’activen restriccions temporals en la circulació dels vehicles més contaminants dins la zona de baixes emissions. També es reforça el transport públic i s’activa la T-Aire.

Butlletí