El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

06/07/2017 - 11:45

El Mapa recull per primera vegada els resultats de les diferents campanyes d'avaluació de la qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per a la ciutadania. La contaminació lumínica es caracteritza per l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de la llum procedent de la il·luminació artificial.

El visor del Mapa posa a disposició del ciutadà dues formes diferents de consulta de l’estat del cel nocturn. En la primera, es poden visualitzar els nivells de qualitat del cel nocturn en funció d’una classificació qualitativa de fàcil comprensió.

En la segona, es visualitzen els valors mitjans mesurats de brillantor del fons del cel i se n'ofereix el detall tècnic perquè sigui un bon recurs per a professionals.  

Es pot saber més sobre què és la contaminació lumínica a l'enllaç.

 


Relacionats

Article

Si vols una llar eficient, aquí tens la nova aplicació per a mòbils i tauletes que CMH que dóna orientació als ciutadans i ciutadanes sobre la reducció de la demanda energètica i la millora del confort que es poden aconseguir en un habitatge, en funció de les actuacions de rehabilitació que s’hi realitzin.

Notícia
La recerca va utilitzar fotografies preses per astronautes per avaluar l'enllumenat exterior de Madrid i Barcelona

L'estudi té rellevància en l'impacte en la salut que pot tenir i l'exposició a la llum nocturna a les ciutats. En els resultats obtinguts a Barcelona i Madrid es va observar que els participants exposats a nivells més alts de llum blava van tenir entre 1,5 i 2 vegades més risc de patir càncer de mama i de pròstata, respectivament, comparat amb la població menys exposada.

Butlletí