El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

06/07/2017 - 11:45

El Mapa recull per primera vegada els resultats de les diferents campanyes d'avaluació de la qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per a la ciutadania. La contaminació lumínica es caracteritza per l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de la llum procedent de la il·luminació artificial.

El visor del Mapa posa a disposició del ciutadà dues formes diferents de consulta de l’estat del cel nocturn. En la primera, es poden visualitzar els nivells de qualitat del cel nocturn en funció d’una classificació qualitativa de fàcil comprensió.

En la segona, es visualitzen els valors mitjans mesurats de brillantor del fons del cel i se n'ofereix el detall tècnic perquè sigui un bon recurs per a professionals.  

Es pot saber més sobre què és la contaminació lumínica a l'enllaç.

 


Relacionats

Article

El visor de la qualitat de l'aire metropolità és una nova eina disponible al web de l'AMB que permet a la ciutadania conèixer els nivells dels tres principals contaminants atmosfèrics, l'NO2, les partícules PM10 i l'ozó O3.

Article

El proper 8 d'octubre finalitza el termini per sol·licitar aquest ajut. Per facilitar que els consumidors sàpiguen si hi tenen dret i el puguin tramitar de forma senzilla, la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia y la Fundación Civio han creat una aplicació web.

Notícia

Es crea  una àmplia zona de protecció a l’entorn del Parc Natural de Montsant i s’amplia la zona protegida propera a l’Observatori Astronòmic del Montsec.

Butlletí