Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis

Redacció
19/09/2011

Només queden 14 dies per poder participar en l'edició del llibre: Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis, una iniciativa de mecenatge particular de Josep Gordi Serrat, professor de Geografia de la Universitat de Girona, de la que Sostenible.cat ha volgut fer-se ressó tant pel seu interès cultural com per la repercussió a la xarxa.

De fet, pràcticament ja s'han aconseguit els diners, manquen poc més de 200 euros per 2.000 euros, per editar 200 exemplars de Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis. Aquesta publicació pretén omplir un buit en l'oferta editorial, ja que si bé podem trobar molta informació sobre les diferents espècies forestals o la seva distribució en arees geografiques concretes no existeixen publicacions que profunditzen en els valors culturals que atresoren els arbres mediterranis. L'obra per tant relaciona natura amb cultura, a través d'un discurs que expliqui al llarg de la història, quins són els valors i la simbologia que han anat atresorant els arbres mediterranis.

Les diferents aportacions donen dret a aconseguir un llibre (20 euros) aconseguir un llibre més una visita a Riells del Montseny on Jaume Calsapeu i Josep Gori parlaran al peu de diferents arbres de simbologies, històries i relats (50 euros) i una tercera modalitat pensada per entitats (300 euros) que dona dret a una conferència sobre els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis i 10 llibres
Cal destacar que aquest és també un llibre solidari, ja que la totalitat dels drets d'autor aniran per l'ONG Sol Solidari i per un projecte per permetrà reduir la desforestació a Etiòpia. El projecte a recolzar és la introducció de forns solars i altres tecnologies d'estalvi de llenya al voltant del bosc sagrat de Yimrihane (North Wollo, Etiòpia).
Teniu més informació aquí

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El web de la Diputació compleix, concretament, un 87,23 % dels criteris que s’hi avaluen. Així mateix, el Consell Comarcal del Gironès i tretze ajuntaments gironins també han estat reconeguts amb el segell.

Article

Aquest municipis del Bages volen així millorar la recollida selectiva. Volen així també apropar-se al compromís global de Catalunya de recollir selectivament el 50% de residus d'aquí al 2020. Amb aquest contenidors amb control d'accés s'incentiva el compromís dels ciutadans amb la recuperació dels residus.

Article

La campanya “A Manresa el cartró ben plegat”, realitzada en el marc del projecte europeu UrbanWins, té per objectiu incrementar el reciclatge de cartró i facilitar informació sobre el reciclatge de residus. Informadors ambientals han iniciat la seva feina als comerços de la ciutat. Informadors ambientals han començat a treballar a peu de carrer, a Manresa, realitzant visites als comerços usuaris del servei de recollida porta a porta de paper i cartró comercial, amb l’objectiu de facilitar-los informació sobre el servei i conscienciar-los de la importància de gestionar els residus correctament.

Butlletí